NVIDIA aynısını yaşıyor şimdi ne değişti?Yazılım NVIDIA kadar stabil olmadığı sürece pek gümbür gümbür demeyelim biz ona.
Bir kere mi? 580 üstü bütün sürümleri sıkıntılı. 591 çıktı hala sıkıntılı. NVIDIA da düzeltemiyor sorunları belli ki. Genelleme yapmak aşırı saçma her ikisinin de sorunları var. Önemli olan tüketiciye yarayacak mı?NVIDIA sürücüleri hala AMD sürücülerine göre daha stabilBir kerelik genel sorun yaşandı diye AMD'ye dönmedi çözerler ancak AMD nesillerdir böyle RX 6000 serisinde az buz düzeldi ancak hala bir NVIDIA olamadı.
AMD'nin yerinde olsam hazir tekel olmusken TSMC'ye guvenmeyi birakip butcemin bir kismini Intel gibi transistor gelistirmelerine ayirirdim. TSMC nanometre dusurebilirse ve benim elimde de yeni bir transistor teknolojisi tasarimi bulunursa, daha ucuza daha performansli (belki de Ryzen 5 3D tarzi bir seriyi) kullanicilarla bulusturabilirdim.
Soruya gelecek olursak, Intel'in 2016-17 zamani davrandigi gibi davraniyorlar bir tik tekel olduklari icin. Bu yuzden guzel modelleri gec suruyorlar piyasaya.