AMD Radeon açılmıyor

Tutto Passa

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta yazdığım üzere Radeon açılmıyor. 2 kere DDU ile temiz kurulum yaptım, hala sorun devam etmekte. Tüm performans ve renk ayarlarını uygulamadan yaptığım için benim için önemli. Yardım edebilirseniz sevinirim.

Not: AMD ekran kartı almayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
- Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin. Bilgisayarı açarken F8 tuşuna basarak güvenli modda açın.

- Eğer güvenli modda açabiliyorsanız, Ekran Kartı sürücülerini güncellemeyi deneyin:
1. 'Aygıt Yöneticisi'ni açın.
2. 'Ekran kartları' sekmesini bulun ve Radeon ekran kartınızı sağ tıklayarak 'Sürücüyü güncelle' seçeneğini seçin.

- Ekran kartı sürücülerini temizlemek için:
1. DDU (Display Driver Uninstaller) programını yeniden indirin ve güvenli modda açın.
2. DDU ile mevcut AMD sürücülerini tamamen kaldırın.
3. En son AMD sürücüsünü AMD'nin resmi web sitesinden indirin ve normal modda kurulum yapın.

- Monitör bağlantı kablonuzu (HDMI, DisplayPort, vb.) kontrol edin:
1. Kabloyu ve bağlantı noktalarını kontrol edin, fiziksel hasar olup olmadığını kontrol edin.
2. Kabloyu farklı bir port veya kablo ile değiştirin.

- Ekran kartınızı başka bir PC'de test etmeyi deneyin. Eğer farklı bir bilgisayarda çalışıyorsa sorun ana sisteminizde olabilir.

- Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girin:
1. BIOS'ta 'Integrated Peripherals' veya 'Onboard Devices' sekmesinde, yerleşik grafikler varsa devre dışı bırakıldığından emin olun.
2. BIOS'ta 'Load Optimized Defaults' seçeneğini kullanarak varsayılan ayarları geri yükleyebilirsiniz.

- Eğer tüm bu adımlar sorununuzu çözmezse, ekran kartında veya diğer donanımlarda fiziksel bir arıza olabilir. Bu durumda ekran kartının yetkili bir serviste kontrol edilmesi gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…