Bu sorunu yaşayıp çözebilen var mı bilmiyorum ama ben sorunu ve denediklerimi aktarayım. Problem şu ki, oyuna özel ayar renk ayarı yaptığınızda yani mesela renk doygunluğunu arttırdınız ya da kontrastı azalttınız vs. oyundan çıktıktan sonra bu ayarlar masaüstünde sıfırlanmak yerine olduğu gibi duruyor. Sizin Radeon Software'ye girip ayarlar>ekran kısmından manuel sıfırlamanız gerekiyor. Bunu çözmek için ekran kısmında özel renk oluşturu açıp olduğu gibi bıraktım ama o zaman da direkt kapandı. Parlaklığı 1 yükseltip bıraktım ama yine oyuna girince oyun ayarları aktif oldu ve çıkınca oyun ayarları aktif kaldı. Yani oyuna özel ayar yapmak niye bu kadar zahmetli anlamıyorum. Reddit'te baktığımda bu bug'ı yaşayan kişiler benzer yöntemler denemiş kimisi çözebilmiş kimisi çözememiş ama bu kadar basit bugların olması insanı cidden yoruyor. Fixleyin kardeşim şu bugu. Eğer bu problemin çözümünü biliyorsanız paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
6000 serisi kullanırken çok yaşadım. Redditte, forumlarda gezmediğim delik kalmadı. Açıkçası net kalıcı çözüm yok, bir sürücüde düzeliyor diğerinde yine bozuluyor.

Ama sana kendi kullandığım ve kafamı rahatlatan çözümü söyleyeyim:
VibranceGUI.
AMD'nin sorunlu renk ayarlarıyla boğuşmaya değmez.
  • Programı kuruyorsun.
  • Oyunu seçiyorsun (exe'sini gösteriorsun).
  • "Ingame Vibrance Level" ayarını %100 yapıyorsun (veya kaç istiyosan).
  • Oyuna girdiğin an renkler canlanıyor, AltTab attığın veya oyunu kapattığın an şak diye masaüstü rengine dönüyor.
Sıfır hata, sıfır bug. AMD sürücüsünden bağımsız çalıştığı için sürücü güncellemesi gelse de bozulmuyor. Ben şahsen bu yönteme geçince rahatladım.

6000 serisi kullanırken çok yaşadım. Redditte, forumlarda gezmediğim delik kalmadı. Açıkçası net kalıcı çözüm yok, bir sürücüde düzeliyor diğerinde yine bozuluyor.

Ama sana kendi kullandığım ve kafamı rahatlatan çözümü söyleyeyim:
VibranceGUI.
AMD'nin sorunlu renk ayarlarıyla boğuşmaya değmez.
  • Programı kuruyorsun.
  • Oyunu seçiyorsun (exe'sini gösteriorsun).
  • "Ingame Vibrance Level" ayarını %100 yapıyorsun (veya kaç istiyosan).
  • Oyuna girdiğin an renkler canlanıyor, AltTab attığın veya oyunu kapattığın an şak diye masaüstü rengine dönüyor.
Sıfır hata, sıfır bug. AMD sürücüsünden bağımsız çalıştığı için sürücü güncellemesi gelse de bozulmuyor. Ben şahsen bu yönteme geçince rahatladım.
Yapay zekaya sorunca o da bunu önerdi ve işe yaradı ama her oyunu ekleyip ayar yapmak lazım. Eğer bir yolu varsa AMD'nin kendisinden yapmanın onu tercih ederim ama olmazsa artık teker teker oyunları ekleyip VibranceGUI üstünden ayar yapacağım.

Yapay zekaya sorunca o da bunu önerdi ve işe yaradı ama her oyunu ekleyip ayar yapmak lazım. Eğer bir yolu varsa AMD'nin kendisinden yapmanın onu tercih ederim ama olmazsa artık teker teker oyunları ekleyip VibranceGUI üstünden ayar yapacağım.
Radeon ayarlarından overlay ve bildirimleri kapatmayı denedin mi?