Screenshot_1.webp

Düzenlenme tarihi: 22.12.2025

Merhaba.
Geçmişte gerek YouTube'da, gerek forumlarda yaptığım tarzda bir tierlist ile karşınızdayım. Ancak bu sefer makale formatında olacak.

Bu tierlist/rehber de, aşağıda belirttiğim kaynaklara dayanarak TÜM RX 9000 SERİSİ GPU'ları ortalamaya oturtarak sıralayacağım. Normalde tüm GPU'ları tek bir model için değerlendirmek çok verimsiz ancak kafanızda modeli konumlandırmak açısından en mantıklı yöntem bu.

Temel amaç fikir edinmenizi sağlamak. Burada yazılanlar kanun değildir! Bazı kısımlar subjektif ağırlıklı olmakla birlikte alacağınız karar tamamen size ait.
İnternetteki kaynaklara ve bu kriterlere uyarak Tierlist hazırlamaya kalkışırsanız çok benzer bir şema çıkacağını düşünüyorum.

📃KRİTERLER

Bu kriterleri okumadan Tier List'e bakmaya yeltenmeyin!
  • Fiyatları ve stok durumları değerlendirmeye dahil değil.
  • Müşteri hizmetleri, garanti gibi konular değerlendirmeye dahil değil.
  • Listeyi kaotikleştirmemek adına en çok satan modeller üzerinden gideceğim + TR'de görme ihtimalimiz olan modelleri referans aldım.
  • Değerlendirme ağırlıklı olarak soğutma performansı üzerinden yapılsa da iç bileşen kalitesi de esas alındı. Gereği olduğunda belirteceğim.
  • Yazılımsal sorunlar değerlendirmeye dahil değil. (Bazı GPU'lar bundan etkileniyor)
  • Listede OC Edition gibi modelleri, kalabalığı engellemek adına eklemedim.
  • Listedeki modeller RX 9000 serisindeki tüm GPU'ların ortalaması ile yapıldı. (26/07/2025)
  • Şemayı hazırlarken kullanılan kaynaklar aşağıda bulunuyor.
  • Tierlar kendi içinde sıralanıyor. Sağ tarafta kalan modeller daha zayıf.
  • Şemada, değerlendirmemde yaptığım bir hata olursa dayanaklı şekilde karşıt görüş belirtmekten çekinmeyin lütfen.

İlgilenmeyenler bu spoiler'ı atlayabilir.
Son birkaç videosunun metninin Türkçe versiyonlarını ben yazıyorum. Ardından başka kişiler tarafından çeviri yapılıp, montajlanıp yayınlanıyor. Buna tierlist'ler ve birkaç güne gelecek AMD Katman listesi de dahil. Kısacası herhangi bir araklama olayı yok. Bir problem olacağını düşünmüyorum her ihtimale karşı belirtmek istedim.
22.12.2025 edit: Videoyu yayınlayalı birkaç ay oldu :)

:soruişareti:TİER ANLAMLARI

Tier'lar için basit tanımlamalar yapacağım. Modelleri sıralayış şeklimi etkilediğinden göz arda etmeyin.
  • 🟥 F Tier: Buz gibi çalışan RX 9000 serisi ortalamasında sıcak çalışan ufak modeller. Zorunda kalmadığınız sürece tavsiye etmem.
  • 🟧 D Tier: Genel olarak RX 9060 XT leri kapsayan tier. Pulse hariç tüm RX 9070'ler 3 fanlı. İki fanlı modeller bu tierda konumlanacak. Bu sayede liste daha düzenli kalıyor. Bu modeller bariz şekilde F Tier'den daha iyi.
  • 🟨 C Tier: Bu tierden itibaren 9070 ve 9070 XT'deki üç fanlı modeller üzerinden ilerleyeceğim. Çoğu marka 9070 XT modelinde kullandığı bloğu kullandığından RX 9070'ler fazla iyi. Bu yüzden 9070 XT ağırlıklı gideceğim. C Tier oldukça yeterli modellerdir ancak en iyi olma iddiaları yoktur. Genelde markanın ucuz segmente konumlandırdığı modeller olarak konumlandırılmıştır.
  • 🟩 B Tier: Bu tierda en iyi en iyi olmayan ancak oldukça başarılı modeller var. C Tier'e nazaran daha az GPU olmasının sebebi birbirlerine çok yakın olmalarından dolayı. Özellikle RX 9000 serisinin serin çalışmasından dolayı markaların kendi içinde sıraladığı modeller arasındaki fark da azalıyor. Bu ve bundan sonraki tier da bulunan modeller 9070 için overkill. RX 9070 XT'de ise fiyatına göre tercih yapılması gerekiyor. Hali hazırda RX 9070 ölü doğmuş bir GPU. Bir de model seçerek iyice mahvetmeye gerek yok.
  • 🟦 A Tier: En iddialı modellerin olduğu kısımdır. İyi oldukları kadar da overrateddir. Genelde kalitesinden çok gösterişlerinden dolayı tercih ediliyor. Fiyatları iyi denk gelebiliyor orası çok ayrı konu.
    Bu tier'daki modeller çok karışık. Sessiz kullanım veya overclock arasında bir seçim yaparsak A Tier'in sıralaması hemen değişiyor. Bir model saat hızları ile kendini gösterirken diğeri düşük fan devirleri ile öne çıkıyor. Diğeri ise saat hızları ve sıcaklıkları ile övünürken agresif fan devirlerine sahip falan... Üstüne farklı kaynakların testleri bile birbirleri ile çelişiyor ve kıyaslamayı bulanıklaştırıyor.
    Ben burada biraz daha ortalama almaya çalıştım. Subjektif gitmek dışında bir çarem yok.

:alev:RX 9000 SERİSİ SICAKLIK KARAKTERİ

Az biraz GPU test etmeyi bilenlerin farkında olduğu bir olaydan bahsedeceğim. Konuya hakim olmayanlar atlamasın. Malum AMD ekran kartı inceleyenler bile burada algıya oynadı.
(Bilerek mi yaptılar orası meçhul)

• Bu seride AMD GPU'ların çekirdek sıcaklıkları korkutucu derecede soğuk orası kesin. RX 9000 serisi için bakmanız gereken kısım Hotspot ve Memory (VRAM) sıcaklıkları.
  • Çoğu model kendisini 65 derecenin altında tutarak birbiriyle pişti oluyor. Söz konusu Hotspot ve Memory Temp. Olduğunda çok ayrıştırıcı oluyor.
  • Eğer bu üç sıcaklık değerinin de yakın olduğu bir karşılaştırmaya denk gelirseniz Güç Tüketimi ve Saat Hızlarına bakın! RX 9070 XT'de Pulse'un Nitro+'tan serin çalışmasının sebebi bu.
  • Bunların hepsine dikkat ettikten sonra fan RPM'lerine bakabilirsiniz. Eğer sessizliğe takıksanız o zaman biraz daha öncelik verebilirsiniz. (UV yaparak çoğu model susturulabilir)
  • Eğer sıcaklık değerleri hakkında bir şey bulamıyorsanız kamikaze yöntemi olarak boyutlara bakarak tahmin edin.
    1754323608107.webp

Bu üçünün de iri olması istenir.

📊 TIERLIST ve MAZERETLER

Bu kısımda nihayet Tier List'e başlayabilirim. Normalde kendi videomu referans gösterirdim ancak ortada öyle bir şey yok. Bu yüzden tüm modeller için açıklama yapacağım.
Normalde şemalarla destekleyerek tanımlardım ancak... En son yaptığım klavye rehberi sayfayı çökertmişti :) Bu yüzden sizi sayfanın en altında bulunan kaynaklar kısmına yönlendirmek zorundayım.

1766413440265.webp

1754324088500.webp

Sağ-alttan yukarı doğru açıklıyorum.
🟥F Tier
  • Powercolor Reaper 2X:
    RX 7000 serisindeki Fighter'ın kılık değiştirmiş hali. RX 9000 serisi genel olarak soğuk çalışmasına rağmen bu model berbat bir iş çıkarmış. 200mm boyutunda oldukça ufak ve derme çatma bir yapısı var. Hotspot ve Core sıcaklıkları açık ara en kötü model olmasına sebep oluyor. Sadece RX 9060 XT'lerde bulunuyor.
  • ASUS Dual:
    Burada olmasını kabullenmek istemediğim bir model. RX 9000 serisinde sadece 9060 XT 8 GB modelinde ASUS Dual bulunuyor. ASUS'un kendi sitesinde 16 GB 9060 XT'de olduğu gösteriliyor ancak satışta veya TechPowerUp'ta göremedim.
    İlk bakışta sadece 2mm fark var gibi duruyor ancak kalınlıkları fark ediyor. Reaper 200mm length, 100mm width ve 39mm height şeklinde.
    Dual ise 202mm length, 120mm width ve 49mm height şeklinde. 10-20mm'lik fark özellikle bu tarz ufak boyutlarda ciddi fark yarattığından ASUS Dual daha iyi.
    Birkaç tane testinde gördüğüm kadarıyla sıcaklıkları Reaper'dan daha olumlu. En azından her fırsat bulduğunda 70'e çıkmıyor.

🟧D Tier

• ASRock Challenger 2X:
    Açıkçası göründüğü kadar afilli bir model değil. Memory Temp'leri fena değil ancak Core ve Hotspot sıcaklıkları bir tık fazla. İlk başta 1400 RPM'lik fan eğrisi (curve) ile alakalı olduğunu düşünmüştüm ancak değil 2500 RPM üstüne çıktığında bile sıcaklıkları pek iç açıcı değildi. Memory ve Core sıcaklıkları güzelleşiyor ancak Hotspot hala 80 derecelerde çalışıyor.
  • XFX Swift 2X:
    270mm length ile D Tier'daki en iri model. Ancak ısı konusunda D Tier'in en iyisi olduğunu söyleyemeyeceğim.
    Core ve Hotspot sıcaklıkları oldukça güzel. Sadece buna bakarak biraz daha yukarı koyabilirdim ancak 80 derecelik Memory Temp'leri, yukarıdaki modellere nazaran yüksek.
    Swift'in diğer artısı Q ve P BIOS geçişlerine izin vermesi. Fena da iş çıkarmıyorlar açıkçası.
    Soğutma performansı olarak Challenger'dan daha iyi olması ve saat hızları yüzünden buraya yerleştirdim. Memory Temp'ler dışında oldukça iyi bir model.
  • Sapphire PULSE ve PURE (2X):
    İki fanlı modellerde Pure, Pulse'un beyaz ve ARGB'li versiyonudur. Bunun dışında kayda değer ciddi bir fark barındırmıyor. Anlatacaklarım iki kart için de geçerli olacak.
    Pulse modeli RX 9070'te kullanıldığı için tierde daha önde ancak dediğim gibi temelde ikisi de aynı.
    Bu modellerde, ASUS'larda çok duyduğumuz PTM7950 kullanılıyor. Aslında RX9000 serisi çoğu GPU'da PTM kullanılıyor ancak bazıları bu bileşenin hakkını veremiyor.
    XFX Swift 2X'e kıyasla Core sıcaklıkları 5 derece civarında daha fazla. Hotspot ise fan RPM'leri de düşüldüğünde yakın sayılır. Ancak asıl farkını net bir şekilde Memory Temp tarafında koyuyor. Arada yaklaşık 10 derecelik fark var. XFX'in daha yüksek saat hızları var ancak Memory Temp'teki farkı göz ardı edemeyiz.
    Bir de Pulse iki fanına rağmen RX 9070'i fena tutmuyor. RX 7000 serisinde 7800 XT de bu şekildeydi.

🟨 C Tier

• ASRock Challenger 3X: (?)
    Hakkında bilgi/test bulamadığım bir model. Sadece boyutlarından yola çıkarak buraya koydum. Test bulursanız bana da yollayın lütfen 🙏

• Gigabyte Gaming OC:
    Off...! Yine canım sıkıldı. Bu kartı forumdan birkaç kişiye "Gaming OC iyi olması lazım" diyerek önermiştim. Kaldı ki bazı kullanıcılar ya fandan ya da iç sıcaklıklardan şikayetçiydi.
    RX 9070 modeli Reaper'dan daha iyi ancak 9070 XT'de batırıyor.
    Hotspot ve Core sıcaklıkları, fan RPM'ine nazaran çok yüksek. Sadece güç beslemesi ve VRAM sıcaklıkları iyi ama 2000 RPM diye bir gerçek var.
    Bir de RTX 50 serisinde olduğu gibi bazı kullanıcılarda jel akması sorunu meydana geliyor. Bildiğim kadarıyla Gigabyte geri çağırmış.
    Eğer iyi bir 9070 XT alma planın varsa bu o model değil. 9070'ler ise daha kabul edilebilir.

• ASRock Steel Legend:
    Isı karakteri olarak biraz garip bir kart. Tercih edilebilir ancak ne olduğunu bilmek iyi olur.
    Öncelikle RX 9070 XT'de fan RPM'leri Gigabyte'ın aksine çok daha başarılı. Core sıcaklığı ise harika. Ancak Hotspot ve memory sıcaklıkları, Core sıcaklığından bariz yüksek. Bu olay Steel Legend'ın maskesini düşürüyor.
    RX 9070'lerde gördüğüm kadarıyla Gigabyte ile benzer sıcaklıklarda daha düşük fan devirlerinde sağlıyor. Gigabyte'da Q ve P BIOS olduğundan bu söylediğim biraz bulanık.
    Özetle 9070'te yenur. RX 9070 XT'de ise bu kusurlarının farkında olarak seçilir.

• ⚠️🚨Powercolor Reaper 3X: (Düzenlendi - 22.12.2025)
    RX 9000 serisinde, RX 7000 serisi kadar rekabetçi bir model olduğunu düşünmüyor-dum... Taki Hardware Unboxed yeni testi yayınlayana kadar.
    Bu yüzden bu kısım için 14.10.2025 tarihinde düzenlenmesi planlandı, 22.12.2025'de uygulandı ve konumu değişti.
    -İnce yapısı olması birinci eksisi. Her ne kadar RX 9070'lerdeki sıcaklıkları daha iyi olsa da 9070 XT'yi pek iyi dizginleyemiyor. Pek tercih edeceğim bir model değil.-
    Ufak boyutları, hava sirkülasyonu kötü olan kasalarda kullanım için biraz can sıkıcı. Farklı bir testte sıcaklıkların bayağı yüksek çıktığını gördüm.
    Normalized 40db değerlerinde Pulse daha serin çalışmış. Buna karşılık Reaper, stock değerlerde 200 rpm daha yüksek çalışarak Pulse'dan daha başarılı çıkmış. Isı karakteri olarak Pulse'un sapıttığı yerde üslubunu korumuş.
    Asıl sorun VRM sıcaklıklarında. Az güç çekmesine rağmen VRM'ler sıcak çalışıyor. Bu yüzden daha yukarı çıkmasını mantıklı görmüyorum.

• Sapphire Pulse 3X:
    RX 9070'teki Pulse modeli iki fanlı bu yüzden RX 9070 XT'yi referans alacağım. Ayrıca 3 fanlı Pulse ve Pure arasında biraz fark var.
    Core ve Memory sıcaklıkları pek iyi sayılmaz ancak Hotspot sıcaklıkları, fan RPM'lerine de göre muazzam. Bunda Pulse serisinin çok fazla güç çekmemesi de etkilidir.
    9070 XT'lerde tercih edilebilecek bir modeldir. Fan devirleri ve sıcaklık değerleri yüzünden buraya konumlandırıyorum.
    [Yazılımsal sorunlar değerlendirmeye dahil değil]

• Sapphire Pure 3X:
    “Pulse'tan daha iyi” dedikten sonra hemen önünde görmek biraz bruh moment oldu. Normalde yan yana konumlandıklarını söylerdim ancak 3 fanlılarda durum biraz daha farklı.

Öncelikle RX 9070'lerde Pulse'lar 2 fanlı iken, Pure'lar 3 fanlıdır. Bu da onu RX 9070'te ister istemez daha başarılı yapıyor. RX 9070 XT'de ise bazı konularda birbirlerine benzeseler de farklılıkları vardır.

Pure'ların fan devirleri, güç tüketimi ve saat hızları daha yüksektir. Bu en bariz fark. Soğutma performansına gelecek olursak Core ve Güç Beslemelerinin sıcaklığı bariz bir şekilde Pulse'tan daha iyi. Memory Temp ve Hotspot ise yakın. Aradaki güç tüketimi ve fan devrini hesaba katarsak farkını ortaya koymuş diyebilirim. Pulse'un iyileştirilmiş versiyonu diyebilirim.

• Powercolor Hellhound:
    Geçen serideki kadar harika değil. En azından 9070 XT'de. 9070'te bayağı iyi.
    Tasarım olarak önceki nesile nazaran ciddi bir düşüş olduğunda hemfikiriz umarım? D...dimi?
    Saat hızı ve güç tüketimi olarak Pure daha iyi. Sıcaklık olarak Pure bi' tık daha serin gibi dursa da Hellhound'un daha yavaş RPM'lerde çalıştığını atlamayın. Bunda saat hızları ve güç tüketimi etkili ancak Pure, Hellhound'a nazaran daha iri. Yani Hellhound daha ince olmasına rağmen daha sessiz gözüküyor. Aralarında ciddi bir fark olmadığı için hangisi daha ucuz ise onu tercih ederdim. Özellikle ses seviyesine takıksanız Hellhound'un biraz daha oluru var.

🟩 B Tier.​

• ASUS Prime:
    RX 9070'ten bahsetmeye pek gerek yok. Bu seviyeden itibaren bahsedeceğim modeller 9070'ler için overkill olmaya başlıyor. Ama hakkını yememek gerek... Hellhound 9070, Prime 9070'e nazaran çok daha başarılı duruyor.
    9070 XT'de ASUS Prime, Sapphire Pure ve Powercolor Hellhound'a aşırı yakın performans veriyor. Aralarında 5-10 MHz saat hızı, kalınlık farkları ve fan devri farkı var. Sıcaklık olarak çoğu durumda Pure'a çok yakın ancak konu Memory Temp olunca Prime ciddi fark atıyor.
    Memory Temp'teki başarısı yüzünden önüne geçti. Söyleyebileceğim tek eksisi, fan RPM'lerinin Hellhound ve Pure'a nazaran daha agresif olduğu olabilir.
    Pure mu, Hellhound mu Prime mı diye sorarsan cevabım fiyatı olur. Hangisi daha ucuz ise onu tercih et. Üçü de oldukça iyi modeller. Hepsi aynı fiyatta olursa Prime'ı daha çok beğeniyorum.
    9070 hariç. Orada Hellhound'un eli çok kuvvetli.

• XFX Swift 3X:
    XFX in giriş segment modeli olmasına rağmen performansı harika!
    Bu soğutma performansını sadece rakiplerine kıyasla düşük saat hızları ile açıklayamayız.
    Fan hızlarının ne kadar düşük olduğunu göz arda etmeden baktığımızda core sıcaklığında Steel Legend ve Pure daha iyi duruyor. Hotspot olarak net şekilde en serin modellerden birisi. Memory Temp ise ASUS Prime'a nazaran daha zayıf ancak arada 500-600 RPM fark varken pek şaşırtıcı gelmedi. Öte yandan güç besleme sıcaklıkları, saat hızları düşünülünce pek iyi sayılmaz.
    Fiyatlarını saymazsak taçsız kral diyesim var.

• XFX Quicksilver:
    Araştırmalarım sonucunda söyleyebileceğim en net şey: STEROİDLİ SWİFT 🤯
    Aralarında ciddi boyut farkı var. Saat hızları ise fazla değişmiyor. İşin garip tarafı sıcaklıkları da fazla etkilenmemiş. Sadece 40 dB normalized testlerinde biraz hareketlilik var. Fanların devirlerine manual olarak müdahale edilirse Swift ile benzer sıcaklıkları daha düşük RPM'lerde sağlayabileceğine dair umut verdi.
    Ama ne gariptir ki abisi olan Mercury'den daha pahalıya satıldığını gördüm 😐

• Gigabyte AORUS Elite:
    AORUS'lar genelde A Tier'de olur ama RX 9070 XT'de Gigabyte Gaming'e çok benzeyen bir karakteri olmasından dolayı B Tier'den yukarı koymak istemiyorum.
    Sıcaklık değerlerinin C Tier'deki Gaming'e benzemesi pek hoş değil gibi duruyor ancak Gaming'e nazaran daha fazla güç çekiyor ve çok daha yüksek saat hızları ile geliyor.
    Bu farklara rağmen bazı noktalarda sıcaklıkları daha iyi ancak A Tier'deki modeller ile kıyaslayınca zayıf kalıyor. Saat hızları ve onu zaptediş şekli yüzünden B Tier'in tepesine koydum.
    Tercih eder miydim bilmiyorum. Marka adına pahalıya satmayı seviyorlar malum.

🟦 A Tier.​

• Powercolor Red Devil:
    Powercolor'un yer yer underrated kaldığına şahit olduğum amiral gemisi modelidir.
    Saat hızları veya inanılmaz soğuk çalışması ile değil, düşük fan devirleri ve sessizliği ile ön plana çıkıyor. A Tier modellerin hepsinde olduğu gibi manual ayarlama sonrasında canavara dönüşeceğine eminim. Güç beslemesindeki sıcaklıkları iyi. A Tier tüm ürünler yenur sadece fiyatlarına bakar.

• ASUS TUF Gaming:
    ASUS TUF her zamanki gibi formunda. Sessiz olması gerekiyorsa susuyor ancak soğutması lazımsa hakkını veriyor. 9070 XT'de Performans BIOS'unda 1600-1800 RPM arasında dolaşıyor. Bu kadar serin çalışan bir kart için gayet iyi aslında.
    A Tier'de burada olma sebebi ilerideki modellere kıyasla saat hızları ve güç tüketimi olarak biraz daha safety olmasından dolayı. İlerideki kartlar daha psikopat. Hatta bazı durumlarda daha az fan açıyorlar. Eğer soğutması düzgün olan ve düşünmek istemeyeceğin bir model arıyorsan TUF'u gözün kapalı seçebilirsin.
    Şu marka lobiciliği midir ne derseniz, ASUS ROG yapma gereği duymamış. RX 7000 serisindeki ROG'lar da iki fanlıydı zaten :hahaha:

• Sapphire Nitro+ ve ASRock Taichi:
    Bu iki kart birbirlerini o kadar fazla nötrlüyor ki fiyatı dışında seçim yapmak aşırı zor. Şahsi olarak satın alacak olsam bile hangisini alırdım bilmiyorum.
    Nitro+ ve Taichi'nin sıcaklıkları, güç tüketimleri ve saat hızları aşırı yakın. Sadece fan devirleri biraz fark ediyor. Daha derinlere inilince birkaç malzeme çıkıyor.
    Reddit'te Nitro+ ve Taichi arasında kalmış ve derinlemesine araştırmış birisinin yorumuna denk geldim. Bu iki model arasında seçim yapmak subjektif.
  1. ASRock'ta 3 Display, 1 HDMI girişi varken Sapphire'de 3 HDMI, 1 Display girişi var.
  2. İkisi de yeni standart 12VHPWR kullanır. Ama Sapphire bu kabloyu gizlemek için görünmeyen bir tarafa konumlandırdı.
  3. ASRock'ta daha iyi faz bulunuyor. Nitro+'ta Taichi'ye kıyasla daha düşük ancak daha fazla kapasitör bulunuyor. Kısmen nötrlüyor diyebilirim.
  4. Nitro+ yerine Taichi seçmeye en çok neden olacak şey BIOS modları. Taichi'de Q BIOS var ve cidden sessiz (sözüm sana Gamerock!). Ancak sıcaklıkları ve saat hızları bariz değişiyor.
İşte bu sebeplerden dolayı birisi diğerinden daha iyi diyemem. Tamamen tercih meselesi. Her türlü mutlu olacağına eminim. Gerçi ASRock konusunda birkaç şikayet görmedim değil... Ne oldu bilmiyorum.​
  • XFX Mercury:
    Listenin en serin ve en iri modeli bu.
    360mm length, 155mm widht ve 72mm height ile bildiğin tuğla. XFX bu seride boyutları biraz abartmış. Quicksilver bile 350mm.
    Boyutları bir kenara bırakırsak 1500 RPM'de nispeten sesli olması pek iyi sayılmasa da soğutma performansı genel listedeki en soğuk model.
    Güç tüketimi veya saat hızlarında korkak olmayıp 350W'lara çıkmasını da eklemem gerekiyor. Prime veya Pulse gibi daha low tier modellerde bu değerler çok daha az.
    TechPowerUp testlerinde overclock performansı Nitro ve Taichi arasında konumlanıyor.
    Bir de eklemeden geçmiyim; Gaming Edition modeller Beyaz LED ile geliyor.
    AIO radyatörü ile vs. atan bu tuğlayı A Tier'e koyuyorum.
    @The Man From Earth 'in söylemesi ile sonradan fark ettiğim bir şey daha var. Normal Mercury modelleri ve Mercury OC modelleri arasında blok (Vapor Chamber) farkı var. Bu da soğutma performansını ciddi etkiliyor. Buradaki model OC olarak geçiyor. Alacaksanız sonunda OC takısı olanlara yönelin.

1754330099291.gif

Bu rehber-cikten benden bu kadar.
Birilerinin damarını okşadığıma adım gibi eminim. Yukarıda dediklerimi tekrar tartmalarını istemek dışında bir şey diyemem.
Aşağıdaki kaynaklar veya farklı benzer nitelikte kaynaklardan yararlanarak kendi fikrinizi öne sürebilirsiniz. Benim görüşüm buydu ve bu rotada ilerledim.

Ha eğer yaptığım ciddi bir hata varsa belirtirseniz düzeltmek için elimden geleni yaparım 👍

İyi sosyaller ve driverlarınız rast gelsin.

Metin yazarken yaşadıklarımdan çıkardığım notlar:
  1. Kaynakları önceden not defterine kaydet. Meinhof Fenomenine kafa atıyorsun sonra.
  2. Mick Gordon'u azalt.
  3. Ara sıra bu tarz basit rehberler çıkar.
  4. @Hasan Merkit'in sayfanın kasmaması için verdiği tavsiyelere uymaya devam et. (Umarım becerebilmişimdir)
  5. Klavye rehberindeki gibi görselleri linke gömme olayına erkenden karar ver. (Bu sefer fazla yapmadım)
  6. SON DAKİKA GOLÜ: Tepedeki Fok tarzında bannerlar koy. Bir yere link atıldığında falan güzel duruyor. Klavye rehberini renklendirmişti.

Son düzenleme:
Olsa da olur, olmasa da.
Almak istersen pahalı bir şeye gerek yok 100-200 tl lik 3D printer ile yapılanlar bile kâfi. Hatta kalin civatalar bile destek aparatı olarak kullanılabilir.
Hocam almışken onu da alacağım malum o kadar para verdim en azından içim rahat etsin anakartımın PCIe slotu da plastik korkutuyor o yüzden eğilme falan yaşayanlar gördüm uzun kartlarda.

https://www.hepsiburada.com/makerpa...i-ekran-karti-destek-aparati-pm-HBC00004GFN45

Şöyle bir şey iş görür yani değil mi hocam?

Teşekkürler. <3
Tek bir kişiye bağlı kalmanı önermem. Çok fena vebal kalıyor.
Hocam rakamlar yalan söylemez attığınız videoyu izledim Swift en sessiz model olmasına rağmen VRM hariç çoğu kategoride en serin çalışan kartlardan biri üstüne fiyatı da uygun olunca yapıştırdım geçtim. Max 10 FPS fark ve daha iyi bir görünüş için Nitro+'a 6K daha fazla bayılmak istemedim dediğiniz gibi. Üstelik serin çalışmayı birkaç FPS'e tercih ederim doğrusu. Hocam ayrıca XFX Swift bellekleri Hynix mi yoksa Samsung mu bunu anlamamız için illa GPU-Z mi indirmemiz lazım? Videoda Samsung olarak geçiyor ama sanırım Hynix kullanılan parti de var XFX'de.

Son olarak VRM sıcaklığı diğer kartlara nazaran XFX Swift'te fazla yüksek. Sıkıntı çıkarır mı ilerde?

Son düzenleme:
Hocam rakamlar yalan söylemez attığınız videoyu izledim Swift en sessiz model olmasına rağmen VRM hariç çoğu kategoride en serin çalışan kartlardan biri üstüne fiyatı da uygun olunca yapıştırdım geçtim. Max 10 FPS fark ve daha iyi bir görünüş için Nitro+'a 6K daha fazla bayılmak istemedim dediğiniz gibi. Üstelik serin çalışmayı birkaç FPS'e tercih ederim doğrusu. Hocam ayrıca XFX Swift bellekleri Hynix mi yoksa Samsung mu bunu anlamamız için illa GPU-Z mi indirmemiz lazım? Videoda Samsung olarak geçiyor ama sanırım Hynix kullanılan parti de var XFX'de.

Son olarak VRM sıcaklığı diğer kartlara nazaran XFX Swift'te fazla yüksek. Sıkıntı çıkarır mı ilerde?
@michaelscofield @LH44 VRM konusunda patlayan bir GPU görmedim henüz. Belki onlar görmüştür diye tag'ledim.
GPU-Z lazım olabilir, çünkü ram krizinden üretici değiştirmiş olabilirler.