3 yıldır RX6600 kullanıyorum. Ne ekran kartına bağlı bir mavi ekran yedim ne de donma sorunuyla karşılaştım. AMD kart denince akla WattMan gelse dahi bu kartla son 2 yıldır 1 kez bile sürücü çökme hatasıyla karşılaşmadım. RX500 serisi de en sorunlu serilerden birisi, sadece bu seriyi kullanıp komple bir markayı kötülemek saçmalık.
Ben de 5 yıl RX570 kullandım, türlü türlü sorunu vardı. Şu an yaklaşık 7-8 aydır RX 9070 XT kullanıyorum, memnunum diyebiliriz. Eskide kaldı sanırım o sorunlar. Hatta o sorunlardan birinin fotosunu atıyorum, böyle bir şey olmuştu. 🙄
Aksine @D4C arkadaşımıza katılıyorum. Bende uzun bir süre RX570 kullandım ve driver sorunu yaşamadım. Ondan sonra RX 9060 XT geçtim onda da sorun yaşamadım. Yıllar sonra ilk kez Nvidia ekran kartına geçtim ve AMD tarafından mutlu ayrıldım diyebilirim. :)

Ufak dipnotta vereyim, eğer ekran kartınızı PCI-e riser ile kullanıyorsanız bazı durumlarda PC'de siyah ekran verip sonrasında restart ve driver çökme sorunları da yaşayabiliyorsunuz. Ona göre de direkt olarak anakart soketi üzerinden kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

2. elde bile çoğu zaman bütçe dar değilse RX 5xx serisi kart tercih etmeyin, bu yüzden diyoruz zaten. O kartların yaşadığı sorunlar yıllardır bilinen bir durum üstüne piyasası da mining de sömürülmüş kartlar dolu. He RX 6xxxx serisi de inanılmaz temiz değildi, özellikle ilk dönemleri ve bazı dönemler driver sorunları yaşadığı oldu; lakin ben NVIDIA tarafından da kart kullandım ve zamanında onda da driver Update sonrası siyah ekran problemi gibi şeyler yaşandı. Yani bunu tek AMD yaşamıyor, sadece daha sıktı; lakin bu aralar hiç denk gelmedim.

6500 XT gibi leş istisnalar olabilir; o zaten dümdüz mobil grafik kartı gibi bir şey. Zaten kullandığım dönemde driver sorunlarından kafayı yedirtmişti. Şu an en son NVIDIA tarafından 4060'ı bırakarak 6700 XT'ye geçtim ve epeydir sorun yaşamıyorum. Sadece bir ara HDMI girişi driver ile kapanmıştı, o da yamayla geri geldi. Zaten onu da sadece projeksiyon bağlamak için kullanıyordum.

18 Nisan 2017'de çıkmış, 9 yaşından büyük ve 5 yıl kullandığın bir karttan bahsediyorsun :) Eleştirilerini pek mantıklı bulmadım açıkçası.

Sorun 3-5 FPS de değil maalesef. NVIDIA hala 8GB 5060 satıyor, 8GB 5060 Ti satıyor, laptopta 5070 bile 8GB. Çip güçsüz olur, tolere edersin. 3-5 FPS dersin. Depo yetmezse yapacak bir şeyin yok, tolere edecek bir şey yok. Bazı oyunlar aynı ayarlarda bile daha kötü gözüküyor 8GB kartlarda. 2022'de çıkmış God of War Ragnarok, 4GB ekran kartlarında açılmıyordu. Oyun açılmayı reddediyordu. 4 yıl geçti. Aynı sorun 8GB kartlara ne zaman vurur sence? Alacağın 8GB 5060 Ti kartı yine 5 yıl kullanabilecek misin?

Al birini vur ötekine. İşin sonunda ikisi de tek amacı para kazanmak olan, memnun etmek istedikleri tek insanlar hissedarlar olan şirketler.

windows ta rx580 8gb ile sürücü sorunu yaşamadım, rx6800xt 12 gb la sorun yaşamadım, 9060xt 16 gb ile sadece windowsta sorun oluyor ama ciddi bir problem olmadı. 1 sn lik siyah ekranlar hariç o da sadece chrome da,

Arkadaşlar, sadece RX560 üzerinden yorum yaptığımı sanmışsınız fakat yanılıyorsunuz. Sadece ben değil, çevremde de AMD kart kullanan kişiler var. 6500 XT, 5600 XT, 9070 XT, RX6600 gibi kartlar kullanan arkadaşlarımdan da aynı durumu aldığım ve bizzat PC'lerinde bunu gördüğüm için paylaştım. Lütfen dikkatli okuyun.

Polaris mimarisi ile RDNA 3/4 kartların sürücü desteği, yazılım alt yapıları artık çok farklı. Yaklaşık 9 yıllık kart üzerinden güncel kartların sürücü kalitesi hakkında genelleme yapmak teknik olarak doğru mu sizce?
Hocam, olay sadece 560 ve 1070 değil. (Çevremden aldığım geri dönüşlerle) bu konu açıldı ve 10 kişiden 6'sına, 7'sine denk gelmediyse bu kartların sorunu 4'üne, 3'üne geliyor. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

3 yıldır RX6600 kullanıyorum. Ne ekran kartına bağlı bir mavi ekran yedim ne de donma sorunuyla karşılaştım. AMD kart denince akla WattMan gelse dahi bu kartla son 2 yıldır 1 kez bile sürücü çökme hatasıyla karşılaşmadım. RX500 serisi de en sorunlu serilerden birisi, sadece bu seriyi kullanıp komple bir markayı kötülemek saçmalık.
Hocam, dikkatli okursanız sadece 560 üzerinden bir eleştiri değil, bizzat masasına oturduğum farklı kartların olduğu sistemlerde de aynı sorunu gördüğümü söyleyeceğim.

2GB VRAM eklenmis bir RX 460 1024SP olur kendisi. Ocak ayinda 10. yasina basacak. 99 USD fiyatla cikmis bir GPU kendisi.

Bu GPU'daki mimari ustune AMD, 6 yeni GPU mimarisi cikardi. Alti.

379 USD fiyatla cikmis ve RX 560'dan 2 tier ustte olan bir GPU. Hala da ikinci elde RX 560'dan pahali bir GPU. Bahsini gectigim 3 GPU da duzenli surucu guncellemesi almiyor artik bu arada ve bu GPU'lar birbirleriyle ayni tierdaymis gibi kiyaslaniyor.

Fikra bu kadar.
Krallar, olay 560, 480, 4090 değil. Siz bunu anlamamışsınız. Olay AMD'nin bu driver sorunu ve açıp bakarsanız benim yazdığıma bakmak zorunda değilsiniz. İnsanların yeni kartlarda bile bu sorunla karşılaştığını göreceksiniz.

Her ekran kartı markasında ve modelinde sıkıntı olabilir. Bu sorunlar sadece ekran kartından kaynaklı oluyor demek haksızlık.
Kullandığım kartlar;
  • Sapphire RX 9070XT Nitro+ : Hiç sıkıntı yaşamadım.
  • Sapphire RX 7700XT Pure : Hiç sıkıntı yaşamadım.
  • MSI RX 5600XT Gaming MX : Hiç sıkıntı yaşamadım.
Çamur at izi kalsın olayından vazgeçilmeli.
Tamamdır hocam, sen yaşamadın ama bu insanların yaşamadığı anlamına gelmiyor. Ben kartlardan değil, yazılımdan bahsettim. Eğer ki ufak bir araştırma yaparsanız, insanların bir kısmı bu sorunlarla hala uğraşıyor. Kartın modeli fark etmeden.

18 Nisan 2017'de çıkmış, 9 yaşından büyük ve 5 yıl kullandığın bir karttan bahsediyorsun :) Eleştirilerini pek mantıklı bulmadım açıkçası.

Sorun 3-5 FPS de değil maalesef. NVIDIA hala 8GB 5060 satıyor, 8GB 5060 Ti satıyor, laptopta 5070 bile 8GB. Çip güçsüz olur, tolere edersin. 3-5 FPS dersin. Depo yetmezse yapacak bir şeyin yok, tolere edecek bir şey yok. Bazı oyunlar aynı ayarlarda bile daha kötü gözüküyor 8GB kartlarda. 2022'de çıkmış God of War Ragnarok, 4GB ekran kartlarında açılmıyordu. Oyun açılmayı reddediyordu. 4 yıl geçti. Aynı sorun 8GB kartlara ne zaman vurur sence? Alacağın 8GB 5060 Ti kartı yine 5 yıl kullanabilecek misin?

Al birini vur ötekine. İşin sonunda ikisi de tek amacı para kazanmak olan, memnun etmek istedikleri tek insanlar hissedarlar olan şirketler.
Hocam, olay şu ki ben konuyu farklı bir başlıkla açtım. Siz başlıktan dolayı diğer metni dikkatli okuyamamışsınız ve 560 gibi giriş bir kartla yorum yapıyorum sanıyorsunuz. Ama diğer arkadaşlara yazdığım gibi deneyimim sadece bu kartlarla sınırlı değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@CIOKEZ, yine çok da bir şey değişmiyor. NVIDIA'da da problemler var, özellikle son zamanlarda. 5000 serisi ilk çıktığında direkt donanımsal olarak eksik kartlar satılmıştı. Yine 4000-5000 serilerinde alev alan, eriyen güç kabloları oluyordu. Daha yeni çıkan başka bir mevzu da NVIDIA'nın 5000 serisinde "hotspot temperature" sensörünü gizlemiş olması. Yazılımsal olarak da forumu aratırsan bulursun tonla olay, gözüme siyah ekran hataları çok çarptı. Sorunsuz tercih yok burada. NVIDIA da AMD de Allah'a ürettirmiyor, NVIDIA fabrikaları cennette değil. NVIDIA aldığında daha çok para verip sorun yaşama ihtimalini azaltıyorsun sadece.

AMD'nin stabilite konusunda NVIDIA'nın gerisinde olduğu doğru, bunu tartışmam zaten ama fiyatıyla kesinlikle telafi ediyor. İşin sonunda ne kadar ekmek o kadar köfte. NVIDIA dediğin adamlar hala masaüstü 5070'e 12, laptop 5070'e 8GB VRAM koyuyorlar dalga geçer gibi.

AMD de öyle abartıldığı kadar sorunlu değil. Dünya çapında belki yüzmilyonlarca ekran kartı satıyor adamlar yıllık, %1 bile hata oranı olsa yok ederlerdi şirketi. Hatırlatayım; PS4, PS5, XBOX One, XBOX Series X, XBOX Series S, PS4 Pro, PS5 Pro, XBOX One X... Hepsi AMD GPU kullanıyorlar. El konsollarının bile çoğu AMD GPU kullanıyor. Bunu da düşünmek lazım, iğneyi biraz da Windows'a batırmak lazım. Pazar payından dolayı AMD'yi boşluyorlar mı diye sormak lazım.

Ben de RX 570 kullandım, RX 6750 XT kullandım, RX 9060 XT kullandım... Sorunlar var mıydı? Vardı ama "ulan keşke arka tarafıma 5k daha kaçsaydı da NVIDIA alsaydım" demedim hiçbir zaman. Şu an laptopumda 3070 var, Windows'ta durup durup NVIDIA kartı uyanıyor webde gezerken. Pil ömrü 1 saat, makine boşta bile ısınıyor gürültü yapıyor. Direkt deneyimlediğim NVIDIA hatası mesela :)

Son düzenleme:
@CIOKEZ, yine çok da bir şey değişmiyor. NVIDIA'da da problemler var, özellikle son zamanlarda. 5000 serisi ilk çıktığında direkt donanımsal olarak eksik kartlar satılmıştı. Yine 4000-5000 serilerinde alev alan, eriyen güç kabloları oluyordu. Daha yeni çıkan başka bir mevzu da NVIDIA'nın 5000 serisinde "hotspot temperature" sensörünü gizlemiş olması. Yazılımsal olarak da forumu aratırsan bulursun tonla olay, gözüme siyah ekran hataları çok çarptı. Sorunsuz tercih yok burada. NVIDIA da AMD de Allah'a ürettirmiyor, NVIDIA fabrikaları cennette değil. NVIDIA aldığında daha çok para verip sorun yaşama ihtimalini azaltıyorsun sadece.

AMD'nin stabilite konusunda NVIDIA'nın gerisinde olduğu doğru, bunu tartışmam zaten ama fiyatıyla kesinlikle telafi ediyor. İşin sonunda ne kadar ekmek o kadar köfte. NVIDIA dediğin adamlar hala masaüstü 5070'e 12, laptop 5070'e 8GB VRAM koyuyorlar dalga geçer gibi.

AMD de öyle abartıldığı kadar sorunlu değil. Dünya çapında belki yüzmilyonlarca ekran kartı satıyor adamlar yıllık, %1 bile hata oranı olsa yok ederlerdi şirketi. Hatırlatayım; PS4, PS5, XBOX One, XBOX Series X, XBOX Series S, PS4 Pro, PS5 Pro, XBOX One X... Hepsi AMD GPU kullanıyorlar. El konsollarının bile çoğu AMD GPU kullanıyor. Bunu da düşünmek lazım, iğneyi biraz da Windows'a batırmak lazım. Pazar payından dolayı AMD'yi boşluyorlar mı diye sormak lazım.

Ben de RX 570 kullandım, RX 6750 XT kullandım, RX 9060 XT kullandım... Sorunlar var mıydı? Vardı ama "ulan keşke arka tarafıma 5k daha kaçsaydı da NVIDIA alsaydım" demedim hiçbir zaman. Şu an laptopumda 3070 var, Windows'ta durup durup NVIDIA kartı uyanıyor webde gezerken. Pil ömrü 1 saat, makine boşta bile ısınıyor gürültü yapıyor. Direkt deneyimlediğim NVIDIA hatası mesela :)
Kesinlikle doğru bir tespit olmuş hocam ikisindede hatalar var ama dediğim gibi bu driver sorunundan birkaç pcde başım yandı bu sebeple konu açtım özellikle fiyat konusu gerçekten can sıkıcı bir durum