@CIOKEZ, yine çok da bir şey değişmiyor. NVIDIA'da da problemler var, özellikle son zamanlarda. 5000 serisi ilk çıktığında direkt donanımsal olarak eksik kartlar satılmıştı. Yine 4000-5000 serilerinde alev alan, eriyen güç kabloları oluyordu. Daha yeni çıkan başka bir mevzu da NVIDIA'nın 5000 serisinde "hotspot temperature" sensörünü gizlemiş olması. Yazılımsal olarak da forumu aratırsan bulursun tonla olay, gözüme siyah ekran hataları çok çarptı. Sorunsuz tercih yok burada. NVIDIA da AMD de Allah'a ürettirmiyor, NVIDIA fabrikaları cennette değil. NVIDIA aldığında daha çok para verip sorun yaşama ihtimalini azaltıyorsun sadece.
AMD'nin stabilite konusunda NVIDIA'nın gerisinde olduğu doğru, bunu tartışmam zaten ama fiyatıyla kesinlikle telafi ediyor. İşin sonunda ne kadar ekmek o kadar köfte. NVIDIA dediğin adamlar hala masaüstü 5070'e 12, laptop 5070'e 8GB VRAM koyuyorlar dalga geçer gibi.
AMD de öyle abartıldığı kadar sorunlu değil. Dünya çapında belki yüzmilyonlarca ekran kartı satıyor adamlar yıllık, %1 bile hata oranı olsa yok ederlerdi şirketi. Hatırlatayım; PS4, PS5, XBOX One, XBOX Series X, XBOX Series S, PS4 Pro, PS5 Pro, XBOX One X... Hepsi AMD GPU kullanıyorlar. El konsollarının bile çoğu AMD GPU kullanıyor. Bunu da düşünmek lazım, iğneyi biraz da Windows'a batırmak lazım. Pazar payından dolayı AMD'yi boşluyorlar mı diye sormak lazım.
Ben de RX 570 kullandım, RX 6750 XT kullandım, RX 9060 XT kullandım... Sorunlar var mıydı? Vardı ama "ulan keşke arka tarafıma 5k daha kaçsaydı da NVIDIA alsaydım" demedim hiçbir zaman. Şu an laptopumda 3070 var, Windows'ta durup durup NVIDIA kartı uyanıyor webde gezerken. Pil ömrü 1 saat, makine boşta bile ısınıyor gürültü yapıyor. Direkt deneyimlediğim NVIDIA hatası mesela