AM4 yerine 1700 alırdım. En azından ileride 13600KF-14600KF ya da 14700KF alırdım.
Aynı hatayı i5 12400F ile hazır sistemde yaptım.
Prime B660M A olmasına rağmen ileride takacağım işlemci hep muamma olacak.
Isınması, verimlilik-performans çekirdeği ayrımının yapılamamasına sebep olan bug, özellikle i9 ları vuran hasarlı çip/voltaj sorunu falan derken bin kere düşünmem gerekiyor.

Darboğaz her oyunda meydana gelen bir durum değil, singleplayer oyunlarda zaten CPU gücü minimal düzeyde hissediliyor. Yakın döneme kadar 5500 ile RX 6800, 2080 Ti, 2080S, 3060 Ti kullanmış birisi olarak 6800 ile kullandığım dönemde bile darboğazı sadece BF5 Online, COD Warzone gibi oyunlarda bariz hissediyordum lakin bunu da Resolution Scale ayarıyla oynayarak ortadan kaldırıyordum. Yani işlemci darboğazını o kadar büyütmenize gerek yok. Tabii IPC ile alakalı yorum yapmıyorum çünkü bu bambaşka bir konu. Beslemesi farklı, daha fazla performans vermesi farklı.

Zaten yükseltmeyi düşünen birisi AM4 platformunu kafasına sokmaz, bu devirde AM4 platformuna yatırım yapan adamın parça değişiklik düşüncesi, elindeki parçalar performans bakımından yetersiz geldiği yere kadar kullanmaktan geçer.