Başarılı Kurulum AMD Ryzen 5 5600/RX 6700 XT/MSI B550-A PRO ile macOS 14 Sonoma

Selam, işlemci ve ekran kartı aynı anakartım ASUS TUF B550M Plus kurulumu yaptım Ethernet portunu da aktifleştirdim fakat ekran kartını yapamadım. EFI kext kısmına kexti atıyorum sonra config.plist dosyasını OC ile açıp oraya da kext klasöründen tutup attım. Daha sonra boot argümanlarını da ekleyip sistemi yeniden başlat dedikten sonra NVRAM reset yaptım ve giriş yaptım. Wg kextini hem dosya hem de CFG'den kaldırdım ama ekran kartı yine tanınmadı.

4G Above Decocing açık olacak BIOS'dan veya 4G Above Decoding yoksa boot argümanı olarak npci=0x2000 kullanacaksın, ikisi aynı anda olursa macOS açılmaz. unfairvga=1 ve agdpmod=pikera ekran kartının uyanması için lazım. Bir de Reset NVRAM yapmak lazım OpenCore'dan. Olmazsa ayrı konu aç Techolay'da.

Bu EFI'deki NootRX Kext 14.0'da sadece çalışır, 14.3 ve 14.4 de çalışmıyor benim bildiğim. Başarılı Kurulum: R5 5600, RX 6700 XT, MSI B550-A PRO | macOS 15 Sequioa Beta 1
Bu EFI içerisindeki NootRX kext hem 15.0 Sequioa Beta 1 hem de 14.4 Sonoma'da çalışıyor.

En son olarak 14.4'de kesin çalıştığını test ettiğim şu 14.4 Kext var. Bunu ve üstteki kext'i ben XCode ile derledim. OpenCore: Sonoma 14.4'te çalışan NootRX Kext Dosyası

Son düzenleme:

Selam, akşam deneyeceğim internet bağlantım mevcut MacOS'da, müsait olursanız kısa bir bağlantı ile yardımcı olabilir misiniz?

Selam, akşam deneyeceğim internet bağlantım mevcut MacOS'da, müsait olursanız kısa bir bağlantı ile yardımcı olabilir misiniz?
Techolay Sosyal dışında yardımcı olamayacağım. Ayrıca konu açabilirsiniz. Birçok macOS ve Hackintosh deneyimi olan üye bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…