Selam tekrardan. Bir önceki kurulum konusundan farklı olarak pek bir şey yok aslında. Esasında sistemin yapısı çok benzer, 6950XT için kullanılan ACPI'yi devre dışı bırakmak yeterli. Bir önceki Z690 başarılı kurulum konusunda belirttiğim gibi favori temam olarak BsxM1 kullanıldı, her şey çalışıyor ve ekstradan Bootchime de aktif halde. Sistem özelliklerine geçecek olursak:
EFI yapısı:
ACPI
Drivers
Kexts
Önemli: Sequoia sürümünde ikinci kurulum aşaması döngüye giriyordu. Bunu daha önce başka bir sürümde kendim de tecrübe edindiğim için config dosyasındaki SecureBootModel değerini Disabled olarak ayarladım ve sorun çözüldü.
Bu işin hallolması için bana güvenen @Recep Baltaş'a teşekkür ederim, bu sistemlerdeki deneyimi yaşattığı için de ayrıca teşekkür ederim.
Herkese iyi forumlar!
- i7-12700KF
- 2x24 Corsair Dominator 4000MHz RAM (XMP bu sistemde kapalı)
- ASUS ProArt Z690-CREATOR WIFI (BIOS 4301)
- ASUS RX 6800 XT
EFI yapısı:
- SSDT-AWAC.aml
- SSDT-DMAC.aml
- SSDT-DTPG.aml
- SSDT-EC-USBX-Z690.aml
- SSDT-MAPLE-RIDGE-RP05-V2.aml
- SSDT-PLUG-ALT-Z690.aml
- SSDT-SBUS.aml
- SSDT-UIAC-ASUS-Z690-PROART-15-PORTS-V2.aml
- SSDT-XH_ADLS3.aml
- AudioDxe.efi
- HfsPlus.efi
- OpenCanopy.efi
- OpenRuntime.efi
- ResetNvramEntry.efi
- AppleALC.kext
- AppleALCU.kext
- CPUFriend.kext
- CPUFriendDataProvider.kext
- Lilu.kext
- NVMeFix.kext
- RestrictEvents.kext
- SMCProcessor.kext
- SMCSuperIO.kext
- USBMap.kext
- USBWakeFixup.kext
- VirtualSMC.kext
- WhateverGreen.kext
Önemli: Sequoia sürümünde ikinci kurulum aşaması döngüye giriyordu. Bunu daha önce başka bir sürümde kendim de tecrübe edindiğim için config dosyasındaki SecureBootModel değerini Disabled olarak ayarladım ve sorun çözüldü.
Bu işin hallolması için bana güvenen @Recep Baltaş'a teşekkür ederim, bu sistemlerdeki deneyimi yaşattığı için de ayrıca teşekkür ederim.
Herkese iyi forumlar!