Şu anda sistemimde 4070 Super, 48 GB DDR5 6000MHz RAM ve Ryzen 7500F var. Soğutucu olarak da MSI MAG CoreLiquid 360R V2 ARGB kullanıyorum. Monitörüm 2K çözünürlüğe ve 360Hz yenileme hızına sahip. Genellikle CS, LoL ve Valorant gibi oyunlar oynuyorum. CS ve Valorant'ta rekabetçi ayarlar kullanıyorum (genelde 4:3 çözünürlükte) ama buna rağmen monitörümün 360Hz tazeleme hızına zar zor yaklaşıyorum. Bu işlemci upgradesi yeterli olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?Kaandrick Lamar
Yetkin
Fark yaratacaktır, mantıklı. Mimari değişimi hariç işlemci değiştirmeye ihtiyaç duymazsınız.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
4:3 oynayıp çözünürlük düşürüp yükü işlemciye verdiğiniz için almak mantıklı olacaktır. Gerçekten rekabetçi oynayıp sadece bu yolda ilerleyecekseniz. Ancak, güncel çekilmiş ve benim kendimin de eskiden beri söylediğim gibi 2k ve 4k'da yüksek grafikli oyunlar oynandığı sürece işlemciye harcanan para boşunadır. Sizinki boşa gitmeyecektir, oynadığınız oyunlara göre gidecek bir işlemci. Fiyat performans olarak benim de kullandığım 7600x fps per dollar (fps başına dolar) hesabında zirvede şuanda.
- Makaleler
- 17
Düzeltme yapayım, dolar başına FPS
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Evet, hızlı yazdım yanlış çevirmişim anlık. Teşekkürler. Ancak mesele anlaşıldı öyle ya da böyle
4:3 oynayıp çözünürlük düşürüp yükü işlemciye verdiğiniz için almak mantıklı olacaktır. Gerçekten rekabetçi oynayıp sadece bu yolda ilerleyecekseniz. Ancak, güncel çekilmiş ve benim kendimin de eskiden beri söylediğim gibi 2k ve 4k'da yüksek grafikli oyunlar oynandığı sürece işlemciye harcanan para boşunadır. Sizinki boşa gitmeyecektir, oynadığınız oyunlara göre gidecek bir işlemci. Fiyat performans olarak benim de kullandığım 7600x fps per dollar (fps başına dolar) hesabında zirvede şuanda.
Hikayeli oyunlarla pek aram yok. Rekabetçi oyunlar oynuyorum sadece.
Meraktan soruyorum, o zaman neden 2K monitör tercih ettiniz? Bende sistem dizeceğimde, 1080p 360hz düşünüyorum. Bu arada evet işlemci değişimi CS2 gibi oyunlarda aşırı fark eder.Hikayeli oyunlarla pek aram yok. Rekabetçi oyunlar oynuyorum sadece.
4:3 çözünürlüğü sadece CS2 ve Valorant'ta kullanıyorum. Oynadığım diğer oyunları 2K çözünürlükte oynuyorum (Fortnite-CoD) ve tüm günüm bilgisayar başında geçiyor neredeyse. QD-OLED monitörler çok cezbetti açıkcası yoksa sizin düşündüğünüz gibi 1080p de kalmak daha sağlıklı rekabetçi oyunlar için.Meraktan soruyorum, o zaman neden 2K monitör tercih ettiniz? Bende sistem dizeceğimde, 1080p 360hz düşünüyorum. Bu arada evet işlemci değişimi CS2 gibi oyunlarda aşırı fark eder.
9800X3D siparişini verdim az önce. Teşekkür ederim cevaplar için.
Alıntı yanlış oldu.
Son düzenleme:
Anladım, hayırlı olsun! FPS farkını aklınıza gelirse buraya yazın çünkü gerçekten eminim dağlar kadar fark olacak. Umarım yanılmam ki hiç zannetmiyorum. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın.4:3 çözünürlüğü sadece CS2 ve Valorant'ta kullanıyorum. Oynadığım diğer oyunları 2K çözünürlükte oynuyorum (Fortnite-CoD) ve tüm günüm bilgisayar başında geçiyor neredeyse. QD-OLED monitörler çok cezbetti açıkcası yoksa sizin düşündüğünüz gibi 1080p de kalmak daha sağlıklı rekabetçi oyunlar için.
9800X3D siparişini verdim az önce. Teşekkür ederim cevaplar için.
Yeni konular
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-
-