Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

b97

Başarılı
CS2'yi FACEIT üzerinden oynamak istiyorum fakat hatalardan dolayı dünden beri uğraşmama rağmen şu sorunları çözemedim. Sırasıyla böyle uyarılar geliyor. YouTube veya forumlarda birçok şey denedim fakat olmadı. En son verilen hatayı çözmek adına da BIOS'da CPU sekmesinden SVM'yi açtım ve Windows açıldıktan sonra kısa süre sonra mavi ekran hatası alıyorum. SVM'yi kapattım, mavi ekran yok ama bu hataları nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

hata1.webp

hata2.webp

hata3.webp

Yapay zekadan destek aldım Windows'un sanallaştırma özelliklerini kapatın dedi kapattım SVM'yi açtım şimdi mavi ekran vermiyor fakat hala SVM hatasını veriyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Evet yapıp çıkın, FACEIT'e girip deneyin.
Deniyorum.

Sırasıyla bu hataları verdi.

Çözümü yabancı bir forumda buldum.
  1. Çalıştır'a gidin (win+r)
  2. msconfig yazın
  3. Hizmetler sekmesine gidin
  4. Üreticiye göre sıralayın
  5. Gigabyte technology olanları arayın tüm Gigabyte ile ilgili hizmetlerin tik'ini kaldırdım. Ardından BIOS'da SVM mod'u enable yaptım ve mavi ekran hatam da çözüldü.

Olmuyor. Bu ayarı açtıgımda mavi ekran hatası alıyorum. Yukarıda yapay zekadan aldıgım yardım da işe yaramadı. Windows'un sanallaştırma özelliklerini kapatmıştım ve ardından BIOS'dan tekrar SVM açtım kayıt edip cıktım. Problem yok gibi gözüküyordu ama tekrar BIOS girince SVM eski haline dönmüş ve tekrar açtığımda yine mavi ekran aldım.

BIOS güncel mi? Secure Boot ayarını açtınız mı? Sistem özelliklerini marka ve model olarak tam belirtir misin?

BIOS tam güncel değil. Son bir güncelleme gelmiş nisan ayında ben de ondan önceki sürüm var. Secure Boot ayarı açık. Sistemim AMD Ryzen 5 5600.
Gigabyte B550M DS3H.
AMD RX 6800 Sapphire.

BIOS'u en son sürüme güncelleyin. Secure Boot ayalarını da;
  • Boot mode; UEFI.
  • Secure Boot mode; standart ya da user hangisi varsa.
  • OS type; Windows UEFI.
  • AMD CPU fTPM kısmını bulun enabled yapın.
  • Secure Boot state diye bir kısım var ise; active yapın.
Önce BIOS güncellenecek ve Secure Boot ayarları doğru yapılacak, ikinci adım olarak SVM ayarını kontrol ederiz. Bu iki ayar doğru yapıldıktan sonra sonuç alınamaz ise ; Windows'un yeniden kurulması gerekli, BIOS gerekli sürücülerin dijital imzalarını okuyamıyor demektir. Son adım olarak Windows'u deneriz. Sistemin UEFI olması gerekli, eski MBR HDD kullanıyorsanız sorun çıkartır. Başlat çalıştır - msinfo32 komutu ile çıkan sayfadan BIOS mode kısmını kontrol edin. UEFI yazması gerekli, Legacy yazıyorsa uyumsuzluk yaşanır.

• Boot mode; UEFI.
  • OS type; Windows UEFI.
Önce BIOS güncellenecek ve Secure Boot ayarları doğru yapılacak, ikinci adım olarak SVM ayarını kontrol ederiz. Bu iki ayar doğru yapıldıktan sonra sonuç alınamaz ise ; Windows'un yeniden kurulması gerekli, BIOS gerekli sürücülerin dijital imzalarını okuyamıyor demektir. Son adım olarak Windows'u deneriz. Sistemin UEFI olması gerekli, eski MBR HDD kullanıyorsanız sorun çıkartır. Başlat çalıştır - msinfo32 komutu ile çıkan sayfadan BIOS mode kısmını kontrol edin. UEFI yazması gerekli, Legacy yazıyorsa uyumsuzluk yaşanır.
Dediklerinizi şimdi deneyeceğim. BIOS modu UEFI yazıyor ve SSD kullanıyorum.

• Boot mode; UEFI.
  • OS type; Windows UEFI.
AMD CPU fTM hariç diğer dediklerinizi bulamadım. BIOS güncellemesinden önce Secure mode kısmını görebiliyordum fakat şimdi bulamadım.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 7
  • 3.webp
    3.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 7
  • 4.webp
    4.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 8
  • WhatsApp Image 2026-06-03 at 20.27.00.webp
    WhatsApp Image 2026-06-03 at 20.27.00.webp