Yer
Haddonfield, Illinois
Az önce oyun oynarken ekran bir takıldı, sonrasında siyah ekran oldu sonrasında bi-bi-bip diye ses geldi. Sonra PC kendini yeniden başlatmadan düzeldi. AMD uygulaması bildirim olarak beklenmedik bir hata falan bir şeyler yazdı. Bu hata bir yerlerde dosya olarak oluşmuş mudur? Veya hatanın neden kaynaklandığını anlayabilir miyim?

Sistemim:

RX 9070 XT
Ryzen 5 9600X
32 GB RAM

Son düzenleme:
Bilgisayarın herhangi bir sebeple rastgele çöktüğünde AMD Software, "beklenmedik crash" olduğu için bildirim gönderir. Sorun AMD ile alakalı olmayabilir yani.

1768659627276.webp

İmzandaki sisteme göre değerlendirirsek OCCT Power testi yapabilir misin? Test esnasında 12V ve 5V kanallarını takip et, voltaj dalgalanması veya düşmesi var mı diye bak. Ayrıca MPO kapatmayı da deneyebilirsin bu linkteki .reg dosyası ile.

Dizüstü bilgisayar kullanıyor iseniz DDU ile sürücüleri kaldırıp OEM sürücüsü deneyin.

İmzandaki sisteme göre değerlendirirsek OCCT Power testi yapabilir misin?
İmza değişebilir, mobilde de gözükmeyebilir. Bu yüzden sistemi konuda belirtmek önemlidir.

Yazılımsal ya da donanımsal ekran kartı problemi bence bu. Tamamen aynı sorunu AMD donanımlı laptopumda da yaşıyordum, rahmetli oldu.

PSU kaynaklı da olabilir tabii ama bence düşük ihtimal. Sürücü sorunu olabilir diye düşünüyorum ben.