Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

frozen

Çalışkan
Selam arkadaşlar AMD Software update ile 25.6.1 kurdum ama software yaklaşık dakikada 1-2 kere kendi kendine açılıp ekrana geliyor ve hiçbir şey yaptırmıyor. Bunun üzerine bir eski sürümü yükledim ama aynı sorun halen devam ediyor. Yardım eder misiniz?

Çözüm
Chipset Drivers indirmen yeterli. Raid vb. indirmeyin.

2025-06-06_21-59_1.webp

Ara sıra ise bağlantıdaki siteden Chipset sürücüsünü kontrol edebilirsiniz. Genelde 3-4 ayda bir yeni sürücü geliyor.

Görseldeki gibi Chipsets seçtikten sonra AM4/AM5 seçiyorsunuz. Sizin sisteminiz AM5. Bunu da anlamak için anakartınızı yazınca epey sitesinden detayına bakabilirsiniz. En son olarak da anakartınızda belirtilen harf ve sayıyı seçiyorsunuz. Yanında B650E diye belirtmediği sürece B650, B650M gibi kartlar için B650 seçiyorsunuz.

2025-06-06_21-59.webp
Tamam hocam, deneyeceğim.

hocam yaptım bi restart arıp bakacağım
hocam olmadı:(

AMD Software kaldırdım açılıp durmuyor, bir şey olmaz değil mi hocam?

Son düzenleme:
Dostum zaten ekran kartın NVIDIA ise neden AMD Adrenalin Software'ı yüklüyorsun? O uygulama AMD ekran kartı sürücüleri için. Sadece AMD'nin sitesine girip işlemcin için chipseti seçip, oradan yonga setini kurup indirmen lazım. AMD Cleanup ultity ile kaldırdıysan sorun olmaz.

Chipset yükleyecekseniz AMD araçlarını falan kullanmayın. Anakart marka ve modelini belirtin nasıl indireceğinizi gösterelim.