AMD StoreMI'ye güvenilip HDD alınır mı?

4142

Uzman
Makaleler
9
Arkadaşlar merhaba.

Elimde 120 GB SSD var, işletim sistemi kurulur.
512 GB'de NVMe M.2 var.

AMD StoreMI'ye güvenip, HDD alsam, NVMe ile çiftleştirip yeni depolama birimi oluştursam, oyunlarda performansı iyileşir mi?

Çok uygun fiyata, 7200 RPM, 256 MB Cache'li 10 TB HDD buldum, ondan sizlere bir danışayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel HDD çoğu oyunda iyi iş çıkarıyor ama Forza Horizon, GTA, RDR gibi büyük oyunlarda hissedersin farkı. Oynadığın oyunlar sürekli yükleme yapmıyorsa alabilirsin.

Güncel HDD çoğu oyunda iyi iş çıkarıyor ama Forza Horizon, GTA, RDR gibi büyük oyunlarda hissedersin farkı. Oynadığın oyunlar sürekli yükleme yapmıyorsa alabilirsin.
İşte StoreMI ile düzelmez mi bu durum?

StoreMI gayet düzeltir bu durumu. Ama ilk kez bir oyunu açtıgında oyun süresi uzun olabilir.

StoreMI gayet düzeltir bu durumu. Ama ilk kez bir oyunu açtıgında oyun süresi uzun olabilir.
Şu anki oyunları incelediğimde bir Starfield sorunlu ama gelgelelim FPS konusunda bir düşüklük yok yani HDD ile.

Şu anki oyunları incelediğimde bir Starfield sorunlu ama gelgelelim FPS konusunda bir düşüklük yok yani HDD ile.
Yani çoğu oyun problem yaratmaz ama bazı oyunlarda stutter yaşayabilirsin. Diğer yandan HDD'nin en büyük dezavantajı uzun yükleme süreleri.

Yani çoğu oyun problem yaratmaz ama bazı oyunlarda stutter yaşayabilirsin. Diğer yandan HDD'nin en büyük dezavantajı uzun yükleme süreleri.
Ya işte benim tek korkum aslında HDD gürültülü çalışılır mı? Bir de FPS slutter ama Store MI telafi eder derseniz alırım 10 TB.

Sadece HDD kullansan yapar ama StoreMI ile yapacağını sanmıyorum. Youtube'da bir sürü video var onlara da bakabilirsin.

Sadece HDD kullansan yapar ama StoreMI ile yapacağını sanmıyorum. YouTube'da bir sürü video var onlara da bakabilirsin.

YouTube içeriklerini izledim hepsini ama güncel değil hiçbiri hocam ve kimse de kullanmıyor böyle bir şeyi. Halbuki teoride süper bir şey. Bir de anladığım kadarıyla işletim sistemi ile alakalı olmayan disklerde yaparsan daha tutarlı çalışıyor ve diskleri ayırdığın zaman da veri kaybı olmuyormuş.

Güncel bilgilere ulaşamadığım için konu açtım.

@Yener K[/USER] hocamsizin düşünceleriniz neledir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…