Picky

Uzman
Arkadaşlar şu anlık tarayıcıda gözlemlediğim bir sorun. Bazen bilgisayar tamamen donar ve ses robotize bir şekilde takılır ya. Bunun sık sık ve saliselik olduğunu düşünün. Dün akşam AMD sürücüsünü güncelleyene kadar böyle bir sorun yoktu. Bununla mı alakalı tamamen bilmiyorum. Örneğin Sosyal'de sayfanın en üstünden aşağı doğru fare tekerleği ile durmaksızın aşağı indiğimde sürekli anlık donma ve saliselik ses takılmaları oluyor. Başka web sayfalarında da aynı şey oluyor.

MSI RX 6800 kullanıyorum ve dün akşam 26.3.1 sürücüsünü kurmuştum. Sizce neyden kaynaklanıyor? @Ayhan Dönmez @X99 @TechMad @Sckronn

Tarayıcıdaki neredeyse her fare hareketimde donma ve robotize ses takılması gerçekleşiyor.

Edit: Dün bu sürücüyü kurarken chipset güncellemesi de gerçekleştirdi. Ek bilgi olarak yazmak istedim. Neyden kaynaklandığını saptayabilmek adına.

@X99 @Ayhan Dönmez Eski sürücüyü DDU ile silerken başka bir şeyleri mi bozdum ne yaptım anlamadım.

Son düzenleme:
Sistem boşta takılma sorunu başlamış :unsure:
- DDU kullanmadan, GPU sürücüyü kaldır, sistemi yeniden başlat, güvenlik duvarı, virüs koruması kapalı tekrar kur. Ekran kartının gelişmiş ayarlarınıda kapat.
Bu adımdan sonra değişme olmazsa, ayhan hocam gelene kadar Windows'u kurulum USB'si ile onar istersen Windows stabil olsun.

9800X3D ve 4070 Ti sistemde benzer sorunu bütün oyunlarda yaşıyordum Windows ayarlarında bulunan donanım hızlandırma GPU zamanlaması ayarını kapatıp oyun modunu açınca sorunum çözülmüştü.

- DDU kullanmadan, GPU sürücüyü kaldır, sistemi yeniden başlat, güvenlik duvarı, virüs koruması kapalı tekrar kur. Ekran kartının gelişmiş ayarlarınıda kapat.
Bu adımdan sonra değişme olmazsa, ayhan hocam gelene kadar Windows'u kurulum USB'si ile onar istersen Windows stabil olsun.

Bunlar çok ilginç sorunlar açıkçası, AMD kartların kendine has bu tarz sorunları var. @Haluk Albayrak bahsi geçen takılma sorunu MPO kapatarak çözdü. Kronik Driver sorunu.

Ne olduğu hakkında pek bilgim yok hocam bir bakayım nasıl kapatıldığına.

Konu onaylanana kadar yine DDU ile en son sürücüyü kaldırıp 26.1.1'i kurdum hocam ama, söylediğiniz adımları tekrar uygulayayım mı?

9800X3D ve 4070 Ti sistemde benzer sorunu bütün oyunlarda yaşıyordum Windows ayarlarında bulunan donanım hızlandırma GPU zamanlaması ayarını kapatıp oyun modunu açınca sorunum çözülmüştü.
Donanım hızlandırma ayarını daha önce de duymuştum hocam bir bakayım, açıkça kapatayım. Oyun modu dediğiniz nerede yer alıyor?

Bunlar çok ilginç sorunlar açıkçası, AMD kartların kendine has bu tarz sorunları var. @Haluk Albayrak bahsi geçen takılma sorunu MPO kapatarak çözdü. Kronik Driver sorunu.
MPO nedir nasıl kapatılır bi bakayım üstat.

Aşağıdaki rehberdeki MPO-GPU-FIX rar dosyasını indirdim ancak içerisinde açabileceğim bir uygulama yok ya da bende o uzantıyı açabilecek bir program yüklü değil.

Ne olduğu hakkında pek bilgim yok hocam bir bakayım nasıl kapatıldığına.

Konu onaylanana kadar yine DDU ile en son sürücüyü kaldırıp 26.1.1'i kurdum hocam ama, söylediğiniz adımları tekrar uygulayayım mı?

Donanım hızlandırma ayarını daha önce de duymuştum hocam bir bakayım, açıkça kapatayım. Oyun modu dediğiniz nerede yer alıyor?

MPO nedir nasıl kapatılır bi bakayım üstat.

Aşağıdaki rehberdeki MPO-GPU-FIX rar dosyasını indirdim ancak içerisinde açabileceğim bir uygulama yok ya da bende o uzantıyı açabilecek bir program yüklü değil.

Sorun olursa Reg'den geri sil. @Picky

Ben de şunu uygulamıştım ama yanlış mı ki hocam?

1776213904479.webp

Böyle ise doğru.

Yok böyle değil hocam. Benim attığım videoda farklı bir konumda farklı değere sahip bir DWORD oluşturuyor. Onu silip bunu yapayım ben.