Picky

Uzman
Arkadaşlar şu anlık tarayıcıda gözlemlediğim bir sorun. Bazen bilgisayar tamamen donar ve ses robotize bir şekilde takılır ya. Bunun sık sık ve saliselik olduğunu düşünün. Dün akşam AMD sürücüsünü güncelleyene kadar böyle bir sorun yoktu. Bununla mı alakalı tamamen bilmiyorum. Örneğin Sosyal'de sayfanın en üstünden aşağı doğru fare tekerleği ile durmaksızın aşağı indiğimde sürekli anlık donma ve saliselik ses takılmaları oluyor. Başka web sayfalarında da aynı şey oluyor.

MSI RX 6800 kullanıyorum ve dün akşam 26.3.1 sürücüsünü kurmuştum. Sizce neyden kaynaklanıyor? @Ayhan Dönmez @X99 @TechMad @Sckronn

Tarayıcıdaki neredeyse her fare hareketimde donma ve robotize ses takılması gerçekleşiyor.

Edit: Dün bu sürücüyü kurarken chipset güncellemesi de gerçekleştirdi. Ek bilgi olarak yazmak istedim. Neyden kaynaklandığını saptayabilmek adına.

@X99 @Ayhan Dönmez Eski sürücüyü DDU ile silerken başka bir şeyleri mi bozdum ne yaptım anlamadım.

Son düzenleme:
RTX 4000-5000 serisi hiç sorun yaşamadım, bunlarda da bazı donanım ve Driver kaynaklı sorunlar olmadı mı? Oldu, bunlar hayatın bir parçası. Ama adamlar sonrasında Hotfix vs. ile de düzeltmesini bildi. Anakart tarafında MSI nasıl ayakta uyuyorsa GPU tarafında da AMD öyle. Şikayetler ardı arkası kesilmez.

9070 XT kullanıp da herhangi bir ayarı açma ya da kapatma durumu bence olmamalıydı. NVIDIA güncel RTX 4000-5000 serilerde hiç sıkıntı yaşamadım bu hususta. Ben saçmalık olarak görüyorum. Düzeldiğine sevindim ama.

MPO aslında direkt Windows ile alakalı. FreeSync ile alakalı sorunum yok ama OLED monitörlerde flicker sorunu yapabiliyor hem ondan kapatıyorum hem de gereksiz input lag ekliyor.

MPO aslında direkt Windows ile alakalı. FreeSync ile alakalı sorunum yok ama OLED monitörlerde flicker sorunu yapabiliyor hem ondan kapatıyorum hem de gereksiz input lag ekliyor.

1776264919503.webp

@Haluk Albayrak Bu şekilde kapattıktan sonra, tRCDWR 8 kaynaklı Mouse donma sorunu olarak düşündüğün şey temelli düzeldi yani. tRCDWR 8 yiyor mu şu anda?

Şu anlık sorun yok hocam. Aslında konu onaylanana kadar ben 26.3.1'i kaldırıp 26.1.1'i kurdum. O zaman bile düzelmiş gibiydi ama ekstra olarak sizlerin verdiği diğer önerileri de yaptım. Şu an görünürde bir sorun yok.

Adrenalin ara yüzünde FreeSync arattım ancak desteklenmiyor yazıyor. Monitörümle mi alakalı? G-Sync destekli benim monitör.

Adrenalin ara yüzünde desteklenmiyor yazıyor FreeSync için. Sanırım monitör ile alakalı.

Şu anlık sorun yok hocam. Driver değiştirince çözüldü gibi. Ek olarak birkaç başka ayar da yaptım.

Dediğim gibi hocam benim açımdan en güncel stabil driver 26.1.1