anilx

Yetkin
Kimilerinin sevip gönlümüzde orası var dediği kimilerinin bazı örgütlere yardım ettiği ve emperyalizm uğruna masumlara zararı dokunduğu. Kimileri için barışın güvercini gittiği yere demokrasi getirdiği. Kimilerine göre demokrasinin işlemediği Rusya'nın kuklası olduğu ABD hakkındaki düşünceleriniz neler?

1927'de senato kararı ile Lozan Barış Antlaşmasinı tanımayan,kendi çıkarları için ortadoğuyu cehenneme çeviren devlet.
Amerikalı meclis üyesi William Upshaw ağzından köpükler saçarak Lozan'a ve Atatürk'e hakaret etmiştir. (Bunun sebebi Chester antlaşmasinin bizzat Atatürk tarafindan yirtilip atilmasi).
Günümüzde BOP planı için uğraşıyor. Fırat ve Dicle nehrini almasi lazımki petrolü işleyebilsin.

1927'de senato kararı ile Lozan Barış Antlaşmasinı tanımayan,kendi çıkarları için ortadoğuyu cehenneme çeviren devlet.
Amerikalı meclis üyesi William Upshaw ağzından köpükler saçarak Lozan'a ve Atatürk'e hakaret etmiştir. (Bunun sebebi Chester antlaşmasinin bizzat Atatürk tarafindan yirtilip atilmasi).
Günümüzde BOP planı için uğraşıyor. Fırat ve Dicle nehrini almasi lazımki petrolü işleyebilsin.
Türkiye de ki haşhaş üretimi abd'ye kadar gittiği için bir senatörün her ay bir camiyi bombalamak çözüm dedi diye hatırlıyorum bazen bazı senatörler aşırı radikal sağcı fikirlere başvurabiliyorlar şaşırmam.

Amerika bildiğin üzere köklü bir devlet değil. Tarihi olan milletler şu an çok geride kaldı. Britanya hariç ama Amerika'nın köklü bir tarihi olmamasına rağmen Amerika ikinci Dünya Savaşı'nda ve Birinci Dünya Savaşı'nda silah ve erzak satarak dünya devleri arasına girdi. Soğuk savaş döneminde Sovyet Rusya karşısında başarılı oldukları için karşısında rakip kalmadı. Kökeni zaten İngiltere'ye dayandığı için İngiliz kanı karışmış diyebiliriz. Yani uzun lafın kısası Amerika çok başarılı bir ülkedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dünyayı yöneten bir devlettir bence. En basitinden Google, Apple, Meta gibi şirketlerin, insanları izlemek ve yönetmek için kullanıldığını düşünüyorum. ABD'ye büyük istihbarat sağlıyor bence.

Amerika bildiğin üzere köklü bir devlet değil. Tarihi olan milletler şu an çok geride kaldı. Britanya hariç ama Amerika'nın köklü bir tarihi olmamasına rağmen Amerika ikinci Dünya Savaşı'nda ve Birinci Dünya Savaşı'nda silah ve erzak satarak dünya devleri arasına girdi. Soğuk savaş döneminde Sovyet Rusya karşısında başarılı oldukları için karşısında rakip kalmadı. Kökeni zaten İngiltere'ye dayandığı için İngiliz kanı karışmış diyebiliriz. Yani uzun lafın kısası Amerika çok başarılı bir ülkedir.

Kökeni aslında İngiltere değil kuzeybatı avrupalılara dayalı

Yok olması gerektiğini düşünüyorum. Şu dünyada tek mantıklı işleri sapkın Japonları bombalamak. Onun dışında insanlık için facia bir devlet.