Amerika gündemini sarsan olaylar yaşandı. Son 48 saatte, 2 önemli ölüm gerçekleşti. İlki, 10 Eylül’de Utah Valley Üniversitesi’nde konuşma yapan Turning Point USA kurucusu Charlie Kirk, çatının üzerinden açılan ateş sonucu öldürüldü. Cinayetin ilk saatlerinde ölmediğine dair iddalar olsada, Trump'ın yaptığı konuşma üzerine öldüğü kesinleşti. İsrail'e olan büyük sevgisi ve garip fikirleri sebebiyle sevilen bir kişi olmamasına rağmen, "fikirleri için birisi daha öldü" etiketleriye gündeme oturmuş durumda.

İkincisi ise ilki kadar korkunç bir haber. 22 Ağustos’ta Charlotte, Kuzey Carolina’da Ukraynalı mülteci Iryna Zarutska, şehir içi raylı trende bıçaklanarak hayatını kaybetti. Öldüren kişi bir zenciydi, ve öldrüdükten sonra ağzından "I got that white girl (o beyaz kızı hakladım)" lafları çıktı. Gündeme tekrar Siyah-Beyaz olayları geldi. Olayın 22 ağustosta yaşanmasına rağmen, geçtiğimiz günlerde ancak Twitter üzerinde orataya çıkması çok büyük tepki topladı.

Kaynaklar (konuyla ilgili tonla kaynak var zaten ama hemen hemen hepsi ingilizce. Rahat anlaşılsın diye onları atmadım.)

Konuyu açmak için senesini bekleseydin hocam.
Yahu ben ne yapayım, Türkiye'ye kırk yıl sonra haberleri ulaşıyor. Twitter'dan anca gördüm zaten bende. Kimse atmayınca da milletin haberi olsun dedim.

@senuzulme Türkiye gündemini takip ediyorum, 2 gün önce olmuş cinayeti şimdi öğreniyorum. Gündemde ne var? Futbol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lütfen dert ithal etmeyelim. Biz zaten daha büyük dertlere sahibiz. Ukrayna'lı ablamızın ölümü ile Ahmet Minguzzi kardeşimizin ölümü arasında fark yok. İkiside canice, durduk yere katledildi.
Çünkü iki ülke de aynı kişiler tarafından yönetiliyor ve suçlular kesinlikle içeri alınmıyor.

Amerika gündemini sarsan olaylar yaşandı. Son 48 saatte, 2 önemli ölüm gerçekleşti. İlki, 10 Eylül'de utah valley üniversitesi'nde konuşma yapan turning point USA kurucusu charlie kirk, çatının üzerinden açılan ateş sonucu öldürüldü. Cinayetin ilk saatlerinde ölmediğine dair iddalar olsa da, Trump'ın yaptığı konuşma üzerine öldüğü kesinleşti. İsrail'e olan büyük sevgisi ve garip fikirleri sebebiyle sevilen bir kişi olmamasına rağmen, "fikirleri için birisi daha öldü" etiketleriye gündeme oturmuş durumda.

İkincisi ise ilki kadar korkunç bir haber. 22 Ağustos'ta charlotte, kuzey Carolina'da Ukrayna'lı mülteci ıryna zarutska, şehir içi raylı trende bıçaklanarak hayatını kaybetti. Öldüren kişi bir zenciydi, ve öldrüdükten sonra ağzından "ı GoT that white girl (o beyaz kızı hakladım)" lafları çıktı. Gündeme tekrar siyah-beyaz olayları geldi. Olayın 22 Ağustos'ta yaşanmasına rağmen, geçtiğimiz günlerde ancak Twitter üzerinde orataya çıkması çok büyük tepki topladı.

Kaynaklar (konuyla ilgili tonla kaynak var zaten ama hemen hemen hepsi İngilizce. Rahat anlaşılsın diye onları atmadım.)

Sence konuyu açmak için biraz geç olmamış mı?

Madem o kadar gecikti arkadaş konuyu açmakta okuma ile uğraşılmasın bence video atıyorum ilgisi olan bakabilir yani. :D

Amerika'da zaten hep bir kaos vardı. Milli değerleri yok eyaletler falan. Aşırı çekişmeler silahlanma serbest. Sadece sömürü ülkesi olduğu için o zenginlikleri var. Aslında yaşanacak bir ülke asla değil. Yakında iç savaş bile görebiliriz. Çok vahşiler.

Yanlış bilgi: Fotoğraftaki kişi Iryna Zarutska değildir. Oda da onun odası değildir.
Siyahi bir zenci tarafından katledilen Ukrayna'lı kadının evindeki poster. Maalesef batılılar çok ama çok tozpembe hayatlar yaşıyorlar. Irkçılığın yeniden yükselişe geçmesi dileğiyle.

1757689494517.webp