Yeni üretimde menteşe tasarımında değişikliğe gidilmiş.

Tabi ne kadar etkili olur orasını bilemiyorum.

Ek olarak Ult Wear LC3 desteklemiyor diye biliyorum. Siz açabildiniz mi? Şuan test edemiyorum çünkü bende LC3 destekli cihaz yok.

Son düzenleme:
Yeni üretimde menteşe tasarımında değişikliğe gidilmiş.

Tabii ne kadar etkili olur orasını bilemiyorum.

Ek olarak Ult Wear LC3 desteklemiyor diye biliyorum. Siz açabildiniz mi? Şu an test edemiyorum çünkü bende LC3 destekli cihaz yok.

Sony’nin uygulaması (yeni adının Sony Music olması lazım) üzerinden güncelleyince artık LC3 desteği veriyor. Aslında bu destek uzun süredir var. Bende AMD işlemci olduğu için Windows LC3’ü direkt görmüyor ama arkadaşımın Intel bilgisayarında sorunsuz açılabiliyor. Gecikme testi yaptığımda 20–30 ms civarı değerler aldım. AMD bilgisayarıma LC3 tarama programı yüklediğimde “ult-wear-le” diye ikinci bir mod olarak görünüyor, ama bağlamaya çalışınca bazen sorun çıkıyor. Bir kere bağlanabildim, sonraki denemelerde pek olmadı. Yani cihaz LC3 destekliyor ve çalıştığında gerçekten bayağı iyi.

@Simon, @ynl Evet… An itibarıyla sevgili ULT WEAR kulaklığımın menteşesi kırıldı. En azından ben bugün fark ettim. 2027 yılına kadar değişim garantisi var ama ürün Türkiye’de resmi olarak satılmadığı için destek verirler mi, süreç nasıl olur bilmiyorum. Sözde kusurlu olmayan, düzgün üretilen bir seri numarasına sahiptim ama yine de kırıldı. Eğer Sony Türkiye bir çözüm üretemezse ki umarım üretir AliExpress’te yaklaşık 800 TL’ye satılan yedek parçayı almayı planlıyorum. Cümleten geçmiş olsun.
eb05fc10-c05a-49fc-ba1f-fcbc0e607cf3.webp

Son düzenleme:
Yandık. O kadar para verdiğimiz alet helak olacak.

Maalesef yedek parçayıda takmak o kadar kolay değil. İnce kabloları lehimden ayırıp tekrar lehimlemek gerekiyormuş.

Benim model Mayıs 2025'te üretilmiş. Umarım üzmez.

Yandık. O kadar para verdiğimiz alet helak olacak.

Maalesef yedek parçayı da takmak o kadar kolay değil. İnce kabloları lehimden ayırıp tekrar lehimlemek gerekiyormuş.

Benim model mayıs 2025'te üretilmiş. Umarım üzmez.

Benim cihazım da yeni üretim. O lehim işini ben de gördüm. Dün sol taraf direkt çıktı ama bir Türk süper zekâsı olarak Japon yapıştırıcısıyla işi çözdüm. Menteşenin nasıl çalıştığını anlamam yaklaşık 2 saat sürdü, sonra bir şekilde hallettim. Başkalarına da faydası olur diye video çekmeye çalıştım ama olmadı, sonra sildim. Şu an dışarıdan bakınca yapıştırdığım belli olmuyor ve en az eskisi kadar sağlam oldu. Bir daha çıkarsa yine yapıştırırım, bu şekilde ömür boyu kullanırım. Yoksa yeniden kulaklık almak istesem cebimden en az 10 bin TL çıkacak. Ben bunu 3–4k, gerçi hediye gelmişti ama sonuçta o fiyata alınmıştı. Ben Sony sitesindeki yetkili servislerden bir 20 tanesini aradım ve onlar 1 2 tanesi menteşe sorununu onardıklarını söylediler ama minimum 2-3K isterler, o menteşeyi AliExpress'te vergi dahil 1.6k satıyorlar, buna bir de komisyon ve işçilik eklersek fiyat uçar ve kulaklığın yurt dışı fiyatı 5K zaten.