Artı ve eksilerini değerlendirmek lazım. Genel ton yelpazesi olarak bakarsak ses kartı + plugin çok daha geniş bir ton yelpazesi sunar tabii. Birsürü amfi, pedal, kabin seçeneğin var o açıdan çok mantıklı. Ama yeni başladığınız için bu seçenekler içinde kaybolma ihtimaliniz de yüksek. Kısaca ses kartıyla bir şey kaybetmezsin kazanırsın, ama dediğim gibi çok seçenek kafa karıştırabilir. Ses kartı yerine bir amfi alıp başlangıçta tabiri caizse kendini kısıtlamak daha iyi olabilir öğrenme açısından, hem gerçek bir amfiyle ton nasıl oluşturulur, hangi frekanslar neyi değiştiriyor gibi şeyleri daha net algılayabilirsin. Ayrıca ses kartı kullanırken düzgün bir hoparlör veya kulaklık da gerek. Bir de gitarı sağa sola götürmeyi düşünüyorsan bilgisayarla laptop bile olsa bu çok kolay değil her türlü bir kulaklık veya hoparlöre ihtiyaç duyacağın için. Benim tavsiyem başlangıç için amfi. 10.000 TL civarlarında bir amfi iş görür diye düşünüyorum ikinci el de bakabilirsin. Boss, Blackstar, Marshall dijital amfileri en son kullanalı 7-8 yıl olmuştur ama o zamanlar bile tatmin ediciydi daha gelişmiştir diye düşünüyorum.

Artı ve eksilerini değerlendirmek lazım. Genel ton yelpazesi olarak bakarsak ses kartı + plugin çok daha geniş bir ton yelpazesi sunar tabii. Bir sürü amfi, pedal, kabin seçeneğin var o açıdan çok mantıklı. Ama yeni başladığınız için bu seçenekler içinde kaybolma ihtimaliniz de yüksek. Kısaca ses kartıyla bir şey kaybetmezsin kazanırsın ama dediğim gibi çok seçenek kafa karıştırabilir. Ses kartı yerine bir amfi alıp başlangıçta tabiri caizse kendini kısıtlamak daha iyi olabilir öğrenme açısından, hem gerçek bir amfiyle ton nasıl oluşturulur, hangi frekanslar neyi değiştiriyor gibi şeyleri daha net algılayabilirsin. Ayrıca ses kartı kullanırken düzgün bir hoparlör veya kulaklık da gerek. Bir de gitarı sağa sola götürmeyi düşünüyorsan bilgisayarla laptop bile olsa bu çok kolay değil her türlü bir kulaklık veya hoparlöre ihtiyaç duyacağın için. Benim tavsiyem başlangıç için amfi. 10.000 TL civarlarında bir amfi iş görür diye düşünüyorum ikinci el de bakabilirsin. Boss, Blackstar, Marshall dijital amfileri en son kullanalı 7-8 yıl olmuştur ama o zamanlar bile tatmin ediciydi daha gelişmiştir diye düşünüyorum.

Hocam o kadar bütçe çıkamam amfi için. En iyisi Logitech 2.1 ses sistemi yanında da ses kartı ile 6.5k ya geliyor böyle daha iyi gibi.

Siz ne dersiniz?

Hocam o kadar bütçe çıkamam amfi için. En iyisi Logitech 2.1 ses sistemi yanında da ses kartı ile 6.5k ya geliyor böyle daha iyi gibi.

Siz ne dersiniz?
Amfi fiyatlarına bakmayalı çok uzun zaman oldu hocam net bir şey de diyemiyorum. Ben biraz daha pratik kısmından bakmayı tercih ettim. Normal bir 2+1 sistem ile pek iyi tonlar alınamayabilir o hoparlörlerin amacı o değil çünkü. Ama hiç yoktan iyidir, veya behringer gibi markaların uygun fiyatlı referans kulaklıkları alınabilir. Plugin olarak da ücretsizlerle sınırlı kalırsınız o halde tabii, ücretsiz pluginlerde de güzel seçenekler var Amped Stevie T gibi. Başlangıç için yeterli olacaktır.

Amfi fiyatlarına bakmayalı çok uzun zaman oldu hocam net bir şey de diyemiyorum. Ben biraz daha pratik kısmından bakmayı tercih ettim. Normal bir 2+1 sistem ile pek iyi tonlar alınamayabilir o hoparlörlerin amacı o değil çünkü. Ama hiç yoktan iyidir, veya behringer gibi markaların uygun fiyatlı referans kulaklıkları alınabilir. Plugin olarak da ücretsizlerle sınırlı kalırsınız o halde tabii, ücretsiz pluginlerde de güzel seçenekler var Amped Stevie T gibi. Başlangıç için yeterli olacaktır.
Marshall mg10 ve orange crush 12 alabiliyorum eğer amfi alırsam.