Arkadaşlar selam, arkadaşım yakın zaman önce GameGaraj Slayer[2] 10XL-3070 Ti D5 bir laptop aldı ve fan hızını kontrol etmek için bayağı bir uğraştık ama çözemedik. Son çare MSI BIOS kurmayı denedik ve Crosshair 17 B12UGSZO olduğunu tespit ettiğimiz cihaza BIOS kurduk. Ardından AMIDEWIN ile cihazın adını değiştirmek istediğimizde şu sorunla karşılaştık
Merhaba, amidewinx64 ile anakart ürün adını değiştirmek istiyorum fakat SMBIOS başlatılamadı hatası almaktayım. Daha önce tecrübesi olan varsa aydınlatabilir mi?
Not: GameGaraj laptopa MSI BIOS'unun en güncel sürümü flashlandı, çalışma ve açılışında sıkıntı oluşmadı.
Merhaba, amidewinx64 ile anakart ürün adını değiştirmek istiyorum fakat SMBIOS başlatılamadı hatası almaktayım. Daha önce tecrübesi olan varsa aydınlatabilir mi?
Not: GameGaraj laptopa MSI BIOS'unun en güncel sürümü flashlandı, çalışma ve açılışında sıkıntı oluşmadı.
Baktım ancak farklı AMIDEWIN sürümlerini nereden bulabileceğimizi bulamadım. İnternette bayağı araştırdım ama karşıma başka bir AMIDEWIN sürümü olmadı. İndirebileceğim bir site veya bağlantı var mı acaba?
Baktım ancak farklı AMIDEWIN sürümlerini nereden bulabileceğimizi bulamadım. İnternette bayağı araştırdım ama karşıma başka bir AMIDEWIN sürümü olmadı. İndirebileceğim bir site veya bağlantı var mı acaba?
İnternetteki araçlara baktık ama bir çözüm bulamadık. DMIEdit adında bir yazılım Product Name Düzenlememize izin veriyor gibi görünüyor ama size sormak istedim.
Not: Yazılımı arkadaşın değil kendi cihazımda açtığım için HP olarak gözüküyor
Güncelleme: Birkaç AMIDEWIN yazılımı, DMIEdit denedik ancak yine de sonuca ulaşamadık. BIOS konusunda bir sorun yok ancak cihaz product name kısmını BIOS'a girmeyi başaramadık. Kullandığımız araçların linkini bırakıyorum:
@Recep Baltaş hocam güncellemeleri anlatmaya devam ediyorum. Öncelikle yukarıda attığınız yöntemi deneyemedik, çünkü dosyaları bulamadık. Regedit ile geçici çözüm yapamadık. Ayrıca aynı şekilde demediğimiz diğer yöntemler de çalışmadı, zira uygun AMIDEWIN yazılımını bulamadık. Kendi başımıza işin içinden çıkamıyoruz. Product name kısmının boş kalmasının bir zararı var mıdır?
Hocam kusura bakmayın, gelişmelerden sizi haberdar edemedim.
Arkadaşım kasalı bilgisayara geçmeyi düşündüğü için geçici olarak düzeltme işini kenara bıraktı. CH341a programlayıcı aldım, cihaz yıl sonunda bana geldiğinde BIOS'u bu şekilde yazdıracağım. Çözümünüz için teşekkürler, kenara not olarak aldık.