Çözüldü Anakart değişimi sonrası görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

user427696a

Uzman
Eski anakarta yanlış BIOS yükledikten sonra aynı anakarttan aldım.

Anakart: MSI G41M-P26

Fakat hiçbir şekilde görüntü alamadım. Ayni zamanda parçaları da doğru takdigimdan cok emin olamadım ilk parçaları taktığımda fanlae çok daha fazla sesli çalıştı aynı zamanda güç düğmesinin ışığı yapmıyordu ve ondan kapanmıyordu. Belirli parçaları değiştirdikten sonra bu sorun düzeldi fakat hiç görüntü alamıyorum(ilk denemedede alamiyordum).

Goruntu kartından şüpheleniyorum ama maalesef test edemiyorum. Cünku anakartın kendi onboard girişi VGA ve nedense monitörün VGA kablo takinca ekranında hep.

"Kabloyu kontrol edin" yazıyor bu uyarının üstündede "Digital" yaziyor.

Bazı aklımdaki şeyler.
  • Normalde ekran kartida onboard da çalışıyordu ancak şu an çalışmıyor.
  • Analart değişimden önce yani belirli bir zaman önce ekrana yine goruntu gelmiyordu.
  • Şu anda eski anakartlada açılışta bir bip sesi gelip goruntu geliyordu fakat bunda bip sesi gelmesine rağmen gelmiyor(sesler aynı bip sesi)
  • Bazen guc düğmesine bastığımda önce fanlar 2sn dönüp duruyor (güç sanırım gidiyor)sonra hemen tekrar çalışmaya başlıyor.
  • Belirli internette gördüğüm PC çalışıyordu goruntu gelmiyor konularına baktım ancak çözüm bulamadim ben bunun için ne yapabilirim?

Donanım.

• Ms 7592 G41M-P26
  • GT210.
  • Core 2 Quad Q9400.

Dosya Ekleri

• 20250606_190517.webp
    20250606_190517.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 22
  • 20250606_190507.webp
    20250606_190507.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 22
  • 20250606_190456.webp
    20250606_190456.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS pili bitmis olabilir. Eski anakartlar BIOS pili bitince acmayabiliyordu. RAM'leri tek olarak ve her iki slotta da dene. BIOS pilini cikarip pil yuvasindaki uclari kisa devre et, BIOS fabrika ayarlarina donsun. Elektrik kablosu takili olmayacak tabii. CPU pinlerinin yamulmadiginindan, montajin dogru oldugundan emin ol. Ekran karti takili olmadan on-board'dan goruntu almaya calis.
Normalde ekran kartida onboard da çalışıyordu ancak şu an çalışmıyor.
İşlemciyi düzgün taktığınızdan emin misiniz? Pinler yamulduysa sorun çıkarır. Bir sorun yoksa bu sefer RAM'leri silgiyle teker teker silin. Gecmiste onboard üzerinden görüntü alıyorsanız işlemcide iGPU var. Bu sorunu geçelim. Siz hem kartın hem de RAM'lerin slotlarını güzelce silgiyle silin. Karartı kalmasın.

BIOS pili bitmis olabilir. Eski anakartlar BIOS pili bitince acmayabiliyordu. RAM'leri tek olarak ve her iki slotta da dene. BIOS pilini cikarip pil yuvasindaki uclari kisa devre et, BIOS fabrika ayarlarina donsun. Elektrik kablosu takili olmayacak tabii. CPU pinlerinin yamulmadiginindan, montajin dogru oldugundan emin ol. Ekran karti takili olmadan on-board'dan goruntu almaya calis.

Çözüm
İşlemciyi düzgün taktığınızdan emin misiniz? Pinler yamulduysa sorun çıkarır. Bir sorun yoksa bu sefer RAM'leri silgiyle teker teker silin. Gecmiste onboard üzerinden görüntü alıyorsanız işlemcide iGPU var. Bu sorunu geçelim. Siz hem kartın hem de RAM'lerin slotlarını güzelce silgiyle silin. Karaltı kalmasın.

Maalesef aynı.

BIOS pili bitmis olabilir. Eski anakartlar BIOS pili bitince acmayabiliyordu. RAM'leri tek olarak ve her iki slotta da dene. BIOS pilini çıkarıp pil yuvasindaki uclari kisa devre et, BIOS fabrika ayarlarina donsun. Elektrik kablosu takili olmayacak tabii. CPU pinlerinin yamulmadiginindan, montajin dogru oldugundan emin ol. Ekran karti takili olmadan on-board'dan goruntu almaya calis.

Onboard kullanamıyorum nedense monitörün onu hiç algilamiyor. Kisa devre yaptırıp pili başka çözümler deneyecegim.

BIOS pili bitmis olabilir. Eski anakartlar BIOS pili bitince acmayabiliyordu. RAM'leri tek olarak ve her iki slotta da dene. BIOS pilini çıkarıp pil yuvasindaki uclari kisa devre et, BIOS fabrika ayarlarina donsun. Elektrik kablosu takili olmayacak tabii. CPU pinlerinin yamulmadiginindan, montajin dogru oldugundan emin ol. Ekran karti takili olmadan on-board'dan goruntu almaya calis.

Kısa devre yapmak ise yaradı teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt