Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

coamtasis

Uzman
Merhabalar,

Gigabyte B450M S2H modelinde bir anakart aldım, satan arkadaş da daha önce anakartı hiç kullanmadığını belirtti. Yanına da Ryzen 5 5600 bir işlemci aldım. Her şeyi düzgün taktım fakat görüntü alamıyorum bir türlü. Bütün fanlar aktif, hatta 290x bir ekran kartım var o da takılı, onun da fanı çalışıyor ancak ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Biraz araştırma yaptım, sanırım BIOS çok eski kaldığı için şu an işlemciyi desteklemiyormuş. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim? Teşekkür ederim.

Çözüm
Yaptığın tespit muhtemelen doğru. B450 chipsetli anakartlarda AMD 5000 serisi işlemcileri kullanmak için BIOS güncellemesi gerekiyor.

Anakartının özelliklerinde Q-Flash Button bulunmuyor. Yani işlemci, ekran kartı vs. takılı olmadan BIOS güncellemeye yarayan bu özellik bulunmuyor. Bu sebeple anakartının desteklediği eski bir işlemci bulacaksın, o işlemciyi takıp BIOS güncellemesi yapacaksın ve Ryzen 5 5600'ü ondan sonra takıp kullanacaksın.
Yaptığın tespit muhtemelen doğru. B450 chipsetli anakartlarda AMD 5000 serisi işlemcileri kullanmak için BIOS güncellemesi gerekiyor.

Anakartının özelliklerinde Q-Flash Button bulunmuyor. Yani işlemci, ekran kartı vs. takılı olmadan BIOS güncellemeye yarayan bu özellik bulunmuyor. Bu sebeple anakartının desteklediği eski bir işlemci bulacaksın, o işlemciyi takıp BIOS güncellemesi yapacaksın ve Ryzen 5 5600'ü ondan sonra takıp kullanacaksın.

Çözüm