Dazti

Becerikli
Merhabalar, eski kullanmadığım bir bilgisayar vardı, zor çalışıyordu. Güç kaynağında voltaj dalgalanması olduğu için kapanıyordu birkaç dakikada. Ben de belki işe yarar diye GPU ve diskin bir tanesini çıkardım ve MX Linux kurdum ve hiç kapanmamıştı, test amaçlı oyun oynasam bile.
Bilgisayarı sunucu yapma kararı almıştım ve uğraşmayayım diye OpenSSH yükledim, işte çalışıyordu. Sonra sadece güç kaynağının kablosunu ve kasayı alıp yerini değiştirdim, başlattım bilgisayarı ancak SSH ile bağlanamadım. Belki American Megatrends ekranında kalır diye basmam gereken tuşları ezberlemiştim, sırasıyla bastım tuşlara, bekledim. SSH komutunu tekrar denedim, ana bilgisayarımda yine olmadı.
Ne oldu acaba diye monitöre bağlıyorum, görüntü gelmiyor. Ne yapmalıyım sizce?

Merhaba, eski kullanmadığım bir bilgisayar vardı, zor çalışıyordu. Güç kaynağında voltaj dalgalanması olduğu için kapanıyordu birkaç dakikada. Ben de belki işe yarar diye GPU ve diskin bir tanesini çıkardım ve MX Linux kurdum ve hiç kapanmamıştı, test amaçlı oyun oynasam bile.
Bilgisayarı sunucu yapma kararı almıştım ve uğraşmayayım diye openssh yükledim, işte çalışıyordu. Sonra sadece güç kaynağının kablosunu ve kasayı alıp yerini değiştirdim, başlattım bilgisayarı ancak SSH ile bağlanamadım. Belki American Megatrends ekranında kalır diye basmam gereken tuşları ezberlemiştim, sırasıyla bastım tuşlara, bekledim. SSH komutunu tekrar denedim, ana bilgisayarımda yine olmadı.
Ne oldu acaba diye monitöre bağlıyorum, görüntü gelmiyor. Ne yapmalıyım sizce?

Cihazın BIOS pilini çıkarıp sonra bekleyip takmayı denediniz mi GPU var mı? Varsa kabloyu GPU'ya taktınız değil mi?

GPU olsa daha iyi ama ama neydiki modeli IGPU'da olur sunucu için ama yoksa mecbur bağlayacan 1 tane bir de donanım ne.
donanım biraz eski i3 3.nesil ve rx 470 var.
gpuyu hem gerekmediği için hemde güç kaynağımda voltaj dalgalanması olduğu için çıkardım.hemen kapanıyor yoksa açıldığında