Loesex

Çalışkan
Anakartım GIGABYTE B650M S2H işlemcime termal macun sürerken söktüm ve temizledim. Taktıktan sonra kasa çalışıyordu fakat görüntü gelmiyordu. Ben de söküp baktım ve herhalde pinleri yamulmuş, görselde attığım gibi maket bıçağı ile düzelttim ve şu an çalışıyor. Fakat şunu sormak istiyorum: Acaba önceden de mi böyleydi yoksa ben mi yaptım? Çünkü çok özenerek ve dikkatlice taktım, direkt oturdu.

IMG_20260714_201221.webp

Bastırdıysanızda olabilir özenli taktıysanız gerçekten çok garip kolay kolay bükülmez zorlamazsanız. Ama iyi bari ucuz atlatmışsınız :D

Tam ustune koyacaksin islemciyi sen yatay olarak koymussun bariz belli. Onlarca PC toplamisimdir simdiye kadar hayatimda hic yamultmadim pinleri. Cocukluktan beri hemde. Hatta amazondan aldigim 2017'de Ryzen 2200g islemcinin pinleri yamuk geldiydi aldim kalemle duzelttim tek tek. 😅 İkinci el urun gondermisti Amazon ama calistigi icin dert etmeyip kullanmistim. xD

Anakartım GIGABYTE B650M S2H işlemcime termal macun sürerken söktüm ve temizledim. Taktıktan sonra kasa çalışıyordu fakat görüntü gelmiyordu. Ben de söküp baktım ve herhalde pinleri yamulmuş, görselde attığım gibi maket bıçağı ile düzelttim ve şu an çalışıyor. Fakat şunu sormak istiyorum: Acaba önceden de mi böyleydi yoksa ben mi yaptım? Çünkü çok özenerek ve dikkatlice taktım, direkt oturdu.

Eki Görüntüle 265626
İşlemciyi söküp termal macun sürmekte iyi riskmiş. Eline yüzüne bulaşmadı mı hiç? Sol kulağı sağ elle başın üzerinden geçirip göstermek gibi olmuş. Önceden böyle olduğunu sanmıyorum, mutlaka bir sorun çıkardı.

Bastırdıysanızda olabilir özenli taktıysanız gerçekten çok garip kolay kolay bükülmez zorlamazsanız. Ama iyi bari ucuz atlatmışsınız :D

Hocam termal macun sürmeden önceki hali ile taktım yani aldım ve aynı şekilde geri taktım.

Tam ustune koyacaksin islemciyi sen yatay olarak koymussun bariz belli. Onlarca PC toplamisimdir simdiye kadar hayatimda hiç yamultmadim pinleri. Çocukluktan beri hem de. Hatta Amazon'dan aldigim 2017'de Ryzen 2200G islemcinin pinleri yamuk geldiydi aldim kalemle duzelttim tek tek. 😅 İkinci el ürün gondermisti Amazon ama calistigi icin dert etmeyip kullanmistim. xD

Bende uzun zamandır bilgisayarların içindeyim başıma ilk defa geldi fakat anlamadıgım şey her şey doğruyken bu nasıl yamuldu?

İşlemciyi söküp termal macun sürmekte iyi riskmiş. Eline yüzüne bulaşmadı mı hiç? Sol kulağı sağ elle başın üzerinden geçirip göstermek gibi olmuş. Önceden böyle olduğunu sanmıyorum, mutlaka bir sorun çıkardı.

Normalde öyle yapmıyorum fakat yanlarına bulaşmıştı bende alıp yanlarındaki macunu temizledim ve aldığım gibi taktım fakat yamulması şaşırttı