Bütçe
₺14.000
Anakart kısmında aklımda bu model var. Fakat kafam karışık, 8+4 olması ve PSU'nun mevcut kabloları PSU'mu değiştirmeyi istememin ana sebebi. Anakart için bulunan mevcut bütçem ₺6000-₺7000 civarı, fazlasını vermeyi düşünmüyorum.

Bu anakartın benim için en çok öne çıkan özellikleri fan desteği, M.2 slotları, 2.5G Ethernet, arka tarafta bulunan USB ve Type-C portu, PCI-e 5.0, mATX olması ve CPU güç girişinin fazla olması.

Kasa kısmında aklımda bu model var. Tasarım, AiO desteği, Type-C, önde port girişlerinin bulunması ve küçük olması benim için en çok öne çıkan özellikleri. İstediğim özellikleri bulunduran en uygun kasa bu olduğu için bütçe belirtmiyorum. Hava akışı ve malzeme kalitesi hakkında bilgim yok.

PSU konusunda ise aklımda hiçbir ürün yok, asıl amacım modüler olması (kablo karışıklığından kurtulmak için) ve minimum 12 pin CPU güç kablosuna ihtiyacım olması.

Mevcutta bir AiO'ya (LE720) sahibiyim ve bunu kullanacağım fakat anakartın heatsink bloğu bana engel olur mu üst tarafa montaj yaparken?

Mevcutta kullandığım TR2 S 750W'ı değiştirmeye gerek var mı? Hiçbir ölçüsünü bulamadım, sadece DC to DC versiyonun ölçülerini buldum fakat bende ki versiyonla aynı mıdır fikrim yok.

Mevcut: https://computeandmore.com/products/thermaltake-tr2-s-750w-80-plus

Thermaltake'nin sitesinde DC to DC modeli: https://www.thermaltake.com/tr2-s-750w-dc-to-dc-version.html

AP201 kasanın içerisine kullanacağım GPU rahat rahat sığıyor.

Bir problemleri var mı?

Son düzenleme:
Anakart kısmında aklımda bu model var. Fakat kafam karışık, 8+4 olması ve PSU'nun mevcut kabloları PSU'mu değiştirmeyi istememin ana sebebi. Anakart için bulunan mevcut bütçem ₺6000-₺7000 civarı, fazlasını vermeyi düşünmüyorum.

Bu anakartın benim için en çok öne çıkan özellikleri fan desteği, M.2 slotları, 2.5G Ethernet, arka tarafta bulunan USB ve Type-C portu, PCI-e 5.0, mATX olması ve CPU güç girişinin fazla olması.

Kasa kısmında aklımda bu model var. Tasarım, AiO desteği, Type-C, önde port girişlerinin bulunması ve küçük olması benim için en çok öne çıkan özellikleri. İstediğim özellikleri bulunduran en uygun kasa bu olduğu için bütçe belirtmiyorum. Hava akışı ve malzeme kalitesi hakkında bilgim yok.

PSU konusunda ise aklımda hiçbir ürün yok, asıl amacım modüler olması (kablo karışıklığından kurtulmak için) ve minimum 12 pin CPU güç kablosuna ihtiyacım olması.

Mevcutta bir AiO'ya (LE720) sahibiyim ve bunu kullanacağım fakat anakartın heatsink bloğu bana engel olur mu üst tarafa montaj yaparken?

Mevcutta kullandığım TR2 S 750W'ı değiştirmeye gerek var mı? Hiçbir ölçüsünü bulamadım, sadece DC to DC versiyonun ölçülerini buldum fakat bende ki versiyonla aynı mıdır fikrim yok.

Mevcut: https://computeandmore.com/products/thermaltake-tr2-s-750w-80-plus

Thermaltake'nin sitesinde DC to DC modeli: https://www.thermaltake.com/tr2-s-750w-dc-to-dc-version.html

AP201 kasanın içerisine kullanacağım GPU rahat rahat sığıyor.

Bir problemleri var mı?

Anakart Tavsiyesi​

- Anakart Modeli: ASUS TUF Gaming B760M-Plus D4
- Güç Girişi: 8+4 pin ilettiğiniz ihtiyaçlarınıza uygun.
- Öne Çıkan Özellikler: Fan desteği, çok sayıda M.2 slotu, 2.5G Ethernet, USB ve Type-C portlarıyla donatılmış.
- Bütçe: ₺6000-₺7000 aralığında.

Kasa Tavsiyesi​

- Kasa Modeli: ASUS Prime AP201
- Öne Çıkan Özellikler: AiO soğutma desteği, Type-C ön port girişleri, kompakt tasarım.
- Hava Akışı ve Malzeme Kalitesi: İyi bir hava akışı sunan bir tasarım olarak biliniyor, malzeme kalitesi genellikle yeterlidir.

PSU Tavsiyesi​

- Modüler PSU İhtiyacı: Aşağıdaki opsiyonlar değerlendirilebilir.
1. Corsair RM750e
- 750W, tam modüler.
- 12 pin CPU güç kablosu var.
2. MSI MAG A750GL
- 750W, tam modüler.
- 12 pin desteği ile uyumlu.

AiO Soğutucunun Montaj Sorunu​

- Montaj Sorunu: Ana kartın heatsink bloğu, çoğu AiO soğutucu montajını etkilemez. Ancak montaj sırasında dikkat etmeniz gereken, heatsink ile fan/hava akışı arasında yeterli alanın olduğundan emin olmaktır.

PSU'nuzu Değiştirip Değiştirmemek​

- Mevcut PSU (TR2 S 750W):
- Changable görüşüme göre, modüler olmaması ve kablo düzeni açısından problem çıkartabilir.
- PSU'nuzu değiştirmeniz, daha iyi bir hava akışı sağlayabilir ve kablo yönetimini kolaylaştırabilir.

- Ölçülendirme: TR2 S 750W ile DC to DC versiyonu arasında bazı farklılıklar ortaya çıkabilir. Ancak, normal kullanım için aynı performansı sağlamakta.

Sonuca Giderken​

• Anakart ve Kasa Seçimleriniz: Hazır seçenekler iyi görünüyor.
  • PSU Değişikliği: Modüler bir PSU seçmek, kablo yönetiminizi büyük ölçüde iyileştirecektir.
  • AiO Soğutucu İhtiyacı: Üst tarafa montajda genellikle sorun yaşamazsınız.

Sorularınız varsa veya ek bilgi gerekiyorsa, belirttiğiniz konulara göre yardımcı olabilirim.