Tamam dikkat etmek lazım da bu bugünden yarına sorun çıkarabilecek bir şey değil. Söylediğin gibi olsa örnek veriyorum A320M'ler Ryzen 5000 serisi güncellemesi alamaması lazım. Bunu üretici bilmiyor mu?
Elbette A320M 5800X3D işlemcisini besleyebilecek şekilde tasarlanıp üretilmedi. Buradaki asıl kıstas her zaman olduğu gibi sıcaklıktır. VRM sayısının veya mosfetlerin sayısının önemi sıcaklık anakart üzerinde daha dengeli yayılmasını ve düşük sıcaklık sebebiyle bu bileşenlerin sağlığının ve ömürlerinin azalmaması amaçlanır. Ona bakarsanız aynı durum ekran kartları içinde geçerlidir. Birebir aynı çipe sahip ekran kartlarında güç olarak aynı olmasına rağmen birbirlerine göre daha az VRM ve MOSFET sayıları olmasına karşın neredeyse birebir aynı performansı vermektedir. Çok çok kötü bir anakart kullanmadığınız sürece hiçbir donanımda sıkıntı yaşamazsınız.
İşte size bir video;
ASRock A620M Pro RS vs X670e karşılaştırması.
Fakat söylediğinize benzer sorunlar yok demek değildir. Bu bileşenlerin sayısı önemsiz demiyorum söylemek istediğim şey söylediğin bileşen sayısından daha çok sıcaklık ile alakalı olduğudur.
Anakart alırken en önemli bakılması gereken yerlerden biri de CPU listesidir. 170W TDP sahip bir işlemciyi alıp gidip A620M'in en kalitesiz modelini almazsın zaten.
Rehberdeki konuyu destekleyecek bir video buldum. Buyurun;