Yer
İstanbul
Aklımı sürekli kurcalayan bir şey var. FC 26 oynuyorum, 2-3 kol ile denedim ama sanki bana gecikme var mış gibi hissettiriyor. Ama gamepad testi yaptığımda ise orada gecikme gözükmüyor. Böyle bir sorun olabilir mi? Anakart portlarında gecikme olup olmadığını nasıl anlarım? Duruma göre anakart değiştirebilirim.

Anakart modelim Gigabyte gaming WI-FI6e B650M.

@Ayhan Dönmez @X99

Son düzenleyen: Moderatör:
Testler oyun içindeki gecikmeyi tam ölçüyor mu bilmiyorum onu araştırmak gerekli, gamepad ile input lag rehberi var mı onu da incelememiz gerekli. Küçük basit yöntem var mesela monitördeki v synic bilmem ne özelliği genelde sorun çıkartır o açıksa kapat, bir de yapabileceğin basit diğer ayar var, Aygıt Yöneticisi'nden driver güncellediğin yere gelip, evrensel seri yol cihazları yani USB kısmı, burada kullandığın ürünlerin üzerine sağ tıklayıp güç tasarrufu ayarı yap bir tık faydası olur. Görseldeki gibi yaparsın oradaki kutucuk işareti kaldır. Anakart ile çok sorun yaşayacağını sanmam çünkü bir dönem çok eski sistemde gamepad kullandım.

Ekran görüntüsü 2026-04-06 124922.webp

Buradaki USB aygıtlara tek tek sağ tıkla, güç yönetimi olanların çarpı attığım kutucuk işaretlerini kaldır. Gamepadci tayfa varsa forumda bir el atsın.

Testler oyun içindeki gecikmeyi tam ölçüyor mu bilmiyorum onu araştırmak gerekli, gamepad ile input lag rehberi var mı onu da incelememiz gerekli. Küçük basit yöntem var mesela monitördeki v synic bilmem ne özelliği genelde sorun çıkartır o açıksa kapat, bir de yapabileceğin basit diğer ayar var, Aygıt Yöneticisi'nden driver güncellediğin yere gelip, evrensel seri yol cihazları yani USB kısmı, burada kullandığın ürünlerin üzerine sağ tıklayıp güç tasarrufu ayarı yap bir tık faydası olur. Görseldeki gibi yaparsın oradaki kutucuk işareti kaldır. Anakart ile çok sorun yaşayacağını sanmam çünkü bir dönem çok eski sistemde gamepad kullandım.

Eki Görüntüle 239047

Buradaki USB aygıtlara tek tek sağ tıkla, güç yönetimi olanların çarpı attığım kutucuk işaretlerini kaldır. Gamepadci tayfa varsa forumda bir el atsın.
Bir de @Ayhan Dönmez abinin fikrini alsam da ona göre hazır anakartlar indirimdeyken geçeyim abi. Dediğini deneyeceğim teşekkürler.

LatencyMon uygulamasını indirip gecikme değerlerini kontrol edebilirsin. Normalden fazla bir gecikme varsa kutucukların rengi kırmızıya dönüyor, çıkan değerden de anlarsın zaten. Buradaki tek mesele sorunun kaynağı tam olarak anlaşılamıyor. Mesela bende çok ciddi gecikme var. Belirttiğim testte mesela nvlddmkm.sys kaynaklı ciddi bir gecikme çıkıyor fakat ekran kartı sürücüsünü değiştirsem de, farklı kart taksam da mesele çözülmüyor.

LatencyMon uygulamasını indirip gecikme değerlerini kontrol edebilirsin. Normalden fazla bir gecikme varsa kutucukların rengi kırmızıya dönüyor, çıkan değerden de anlarsın zaten. Buradaki tek mesele sorunun kaynağı tam olarak anlaşılamıyor. Mesela bende çok ciddi gecikme var. Belirttiğim testte mesela nvlddmkm.sys kaynaklı ciddi bir gecikme çıkıyor fakat ekran kartı sürücüsünü değiştirsem de, farklı kart taksam da mesele çözülmüyor.
Yani sizin de anakartınızda mı ekran kartınız da mı sorun?

Ekran görüntüsü 2026-04-06 132120.webp

Yani sizin de anakartınızda mı ekran kartınız da mı sorun?
Gecikme meselesi anakart kaynaklı olabilir. Şu an kullandığım anakart giriş seviye; Gigabyte B650M S2H. Fakat mouse ile tetiklenen görüntü bozulması, titremesi anakart & ekran kartı değişimine rağmen düzelmediğinden yeni bir anakart almayıp konuyu kapattım. Bu halde kullanmaya çalışıyorum.

İşin garip tarafı oyun içi gecikme hissetmiyorum. Sadece LatencyMon'da değerler çok kötü çıkıyor.

Tertemiz değerler. Bir de yük altında test et. Mesela oyunda gecikme hissederken arka planda LatencyMon çalışmaya devam etsin. O ara gözlemle bir de. @Mr. Falcon

Öyle büyük bir sorunun yok ya, anakartı değiştireceksin sen kendine bahane arıyorsun, donanım yükseltmenin sonu yok, aynı şekilde Gigabyte B650 anakartı sattık yerine X870 Aorus Elite aldık, şimdi gözüme X870 Aorus tachyon ice modeli takıldı şeytan dürtüyor bir sistem daha topla diye :rofl: @Mr. Falcon.