• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Anakart ve işlemci değiştirdikten sonra fareyi oynatınca çınlama sesi geliyor

AliRecep

Üyecik
Anakartla işlemcim hasar gördüğünden onları değiştirmek zorunda kaldım. i3-13100F ve ASUS H610M-F D4 r2.0 takıldı bilgisayara. Güzelce formatlayıp her şeyini kurdum. 7/24 bir cazırdama var, özellikle fareyi çevirdiğimde iyice coşuyor. Sesi iyice artıp üstüne bir de çınlama sesi geliyor fareyi her oynattığımda.
Videoda önce normal halini çektim sonra ara sıra fareyi hareket ettiriyorum ve acayip rahatsız edici ses çıkıyor. Fareyi hiç oynatmasam bile kulaklık takılı değilken cızırtıyı duyabiliyorum ama fareyi oynatınca bıktırıyor ses. Videoda çınlama sesinin dahil olduğu kısımlar fareyi oynattığım anlar.

SSD'yi benchmark testine sokunca sesin kesildiğini fark ettim. Aynı şekil güç planından güç tasarrufuna alınca da ses kesiliyor veya rahatsız etmeyecek kadar azalıyor. Dengeli veya yüksek performans yapınca tekrar fareyi çevirince çınlama sesi geri geliyor.

Kasanın arkasından sesi dinlemeye çalıştım SSD'den geliyor gibi. Çünkü işlemcinin azıcık altından geliyor gibime geldi ses. Yalnız bu SSD 2 gün önce diğer anakartta sorunsuz çalışıyordu.
Şu resimdeki gibi takılı SSD. Bu anakartta vida yokmuş böyle bir aparat var. Aparat değiyor diye mi oluyor acaba?
Güç tasarrufuna alınca ses tamamen kesilmiyor ama bayağı bir azalıyor rahatsız etmeyecek kadar.
Yoksa CPU yüzünden mi?

Dosya Ekleri

• 2b8338f7-722f-456f-87ff-ba7352d8336c.webp
    113,8 KB · Görüntüleme: 62
Coil Whine olabilir, genellikle PSU'dan veya GPU'dan gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…