Kasayı Tebilon'dan aldım kablolar açıkta bile durmuyor çok güzel kurmuşlardı. Sadece eski anakart ve PSU çıkarılıp yerine yenileri takılacak. Tabii ki eski RAM, SSD, işlemci de geri montajlanacak.
O zaman pek bir işi yok sadece tak çıkar vida sık. Bir de arkadaşınızsa kahve ısmarlayın.

O zaman pek bir işi yok sadece tak çıkar vida sık. Bir de arkadaşınızsa kahve ısmarlayın.
Arkadaşların dediği gibi 400 TL vereceğim. Tanıdık bile olsa yaşça benden büyük, ayıp olur. Zaten bu ikinci gelişi olacak. İlkinde sorunları gözlemleyip kasayı götürmüştü. Diğer türlü içim rahat etmez.

Geri dönüş için herkese teşekkürler!

Kasayı Tebilon'dan aldım kablolar açıkta bile durmuyor çok güzel kurmuşlardı. Sadece eski anakart ve PSU çıkarılıp yerine yenileri takılacak. Tabii ki eski RAM, SSD, işlemci ve ekran kartı da geri montajlanacak.
Hocam ne kadar şirin yazılırsa yazılsın
anakart değiştirmek = pc yi baştan toplamak
Aksini söyleyen anakart değişimi yapmamıştır bu güne kadar.

Hocam ne kadar şirin yazılırsa yazılsın
anakart değiştirmek = pc yi baştan toplamak
Aksini söyleyen anakart değişimi yapmamıştır bu güne kadar.
hocam tamamen kablolaması yapılmış bir kasadan bahsediyoruz. Anakartı sök -> Anakarttaki parçaları çıkar -> Yeni anakarta aktar -> Yeni anakartı eski anakartın olduğu yere koy. Hangi aşama sorun samimi soruyorum. Ekrankartından dolayı anakarta ulaşılamayacak bir kasaysa ekran kartını sökmek eklenir anca.

@mychar276 @bexonway

Kasanın elimde görselleri var, iletiyorum:

20250826_150407.webp
20250819_193831.webp

Kablolar gayet derli toplu duruyor, sök tak nasıl ilerler bilmiyorum fakat kablolar sokulup anakart çıkartılacak gerisi tık tık ilerleyecek gibi duruyor.

hocam tamamen kablolaması yapılmış bir kasadan bahsediyoruz. Anakartı sök -> Anakarttaki parçaları çıkar -> Yeni anakarta aktar -> Yeni anakartı eski anakartın olduğu yere koy. Hangi aşama sorun samimi soruyorum. Ekrankartından dolayı anakarta ulaşılamayacak bir kasaysa ekran kartını sökmek eklenir anca.
Daha da uzattığı oluyor. Bazen anakartın 24 pin bağlantısı alt kısımda oluyor, kablolama yüzünden uzanmıyor, sen başlıyorsun kelepçeleri tek tek kırmaya, 24 pini alttan ki boşluktan sokayım diye tüm kablolar karışıyor. Bazen front panel girişleri sağ üstte oluyor yine tüm kelepçeleri çıkartıyorsun, spesifik o kabloyu yandan geçireceğim diye...
Diyorum ya, anakart değişiminin pc yi baştan toplamakla aynı şey olmadığını söyleyen bilmiyordur, yapmamıştır daha önce. Şekil 1a, hala israr ediyorsunuz. Diyecek bir şey yok.

Herkese merhaba, bugün yeni anakart ve PSU siparişlerim geliyor. Yeni anakart ve PSU'yu bilgisayarcı tanıdığa taktıracağım. Tanıdık olduğu için bir şey almak istemeyebilir fakat emeğe saygısızlık olsun istemem. Normalde bu tarz bir montaj işlemi ne kadar tutar arkadaşlar?

Şimdiden teşekkürler.

Anakart montajı sıfırdan toplamaktan farksız 900 1000 lira bırak masasına.

Daha da uzattığı oluyor. Bazen anakartın 24 pin bağlantısı alt kısımda oluyor, kablolama yüzünden uzanmıyor, sen başlıyorsun kelepçeleri tek tek kırmaya, 24 pini alttan ki boşluktan sokayım diye tüm kablolar karışıyor. Bazen front panel girişleri sağ üstte oluyor yine tüm kelepçeleri çıkartıyorsun, spesifik o kabloyu yandan geçireceğim diye...
Diyorum ya, anakart değişiminin pc yi baştan toplamakla aynı şey olmadığını söyleyen bilmiyordur, yapmamıştır daha önce. Şekil 1a, hala israr ediyorsunuz. Diyecek bir şey yok.
Görselleri attım, gördüğünüz üzere kablolar düzgün duruyor. Bu haliyle de mi dediğiniz gibi uğraştırıcı olacak? Bir inceler misiniz görselleri?