Anakarta CH341a ile BIOS nasıl yazılır?

Yer
Kaer Morhen
Anakartıma BIOS yazacağım ancak programda çipin modelini bulamadım. 1.8v adaptörü henüz kargodan gelmediği için anakarta takmayacağım.

Mevcut çip görselini bırakıyorum, ayrıca bu işlemi nasıl yapacağımı anlatırsanız sevinirim. @deadfellow

CH341A programlayıcı ile anakartınızın BIOS'unu yazarken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, çipinizin 1.8V olmasıdır. Çip modeliniz MX25U25673GZ4140, bu nedenle 1.8V adaptör olmadan doğrudan bağlantı yapmanız çipi bozabilir.

Adaptör geldikten sonra, CH341A programlayıcıyı bilgisayarınıza bağlayıp, yazılımınızı açarak çipinizi tanıtmanız gerekiyor. Eğer yazılımda çip modelini bulamazsanız, AsProgrammer gibi alternatif yazılımlar daha fazla çip desteği sunduğu için faydalı olabilir.

İlk olarak mevcut BIOS'un bir yedeğini almayı unutmayın. Daha sonra MSI’ın resmi sitesinden indirdiğiniz BIOS dosyasını programlayıcıya yükleyerek yazma işlemini başlatabilirsiniz. Yazma işlemi bittikten sonra doğrulama yaparak işlemin başarılı olduğundan emin olun. Son olarak, çipinizi anakarta doğru yönüyle geri takarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Unutmadan bu işlem riskli olduğu için sorumluluk size aittir.

Hocam burada yapmam gereken nedir? En azından seçtiklerim doğru mu?

Seçimleriniz doğru hocam. Eğer çip doğru seçildiyse ve bağlantı sorunsuzsa, ilk olarak çipin içeriğini yedeklemeniz gerekir.
Bu, çipteki mevcut veriyi korumanız için önemlidir. Bunun için "Read" butonuna tıklayarak mevcut verileri okuyabilirsiniz.
Sonra, BIOS dosyanızı yükleyip yazabilirsiniz. "Open File" ya da "Load" seçeneğini kullanarak yeni BIOS dosyasını yükleyin.
BIOS dosyasını yükledikten sonra "Write" ya da "Program" tuşuna basarak yeni BIOS’u çipe yazabilirsiniz.
İşlem sonunda, doğrulama için "Verify" butonuna basarak BIOS’un doğru şekilde yazıldığından emin olun.

Mandalla bağlantı kuracağını düşünüyorum, çipi söküp tekrar lehimlemeyeceksin değil mi?

Hayır hocam, lehim olayına girecek kadar risk alamam.

Hocam çipteki veri bozuk olduğu için yenisini yazacağım. Asprogrammer üzerindeki veriyi CH341a programına nasıl aktaracağım?

Bu arada mandalın kırmızı tarafini hangisine denk getireceğim?

@ilkeryuksel @deadfellow hocalarım 1.8v aparat geldi ve anakarta taktım, şimdi ne yapmam gerek?

Son düzenleme:
Gerisi hakkında pek bilgim yok, mandal yardımıyla bağlayıp flashlayacaksın ama detaylı bir rehber bak

Hocam eğer mandalı ters bağlarsanız, programlayıcı çipi tanımayabilir ya da yazma işlemi başarısız olabilir. Buna dikkat edin. Pin ile hizalı mı değil mi diye kontrollerinizi yapın hocam.

Hocam eğer mandalı ters bağlarsanız, programlayıcı çipi tanımayabilir ya da yazma işlemi başarısız olabilir. Buna dikkat edin. Pin ile hizalı mı değil mi diye kontrollerinizi yapın hocam.

Hocam kırmızı kabloyu noktaya göre tekrar ve tekrar taktım...

Şu anda bu şekilde yazıyorum, umarım patlamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…