X99 52

Üstün
Yer
Asgard
Bu konuda deneme yapan varsa bilgi verir mi? Mesela iki tane Gen 4 M.2’yi taktık; aynı anda ikisi işlem yaptığı zaman okuma-yazma hızı doğal olarak düşüyor mu, yoksa hızı düşürmeyen anakartlar var mı? Yeni sistemi bu bilgiler doğrultusunda toplayacağım; sürekli yoğun çalışma yapılacak ve yer yer 10 gün açık kalacak sistem.

Anakart modelin nedir? Bazı anakartlarda birlikte kullanımda bant genişliği daralabiliyor ancak neredeyse bütün güncel anakartlarda geçerli değil bu durum.

Bu konuda deneme yapan varsa bilgi verir mi? Mesela iki tane Gen 4 M.2'yi taktık; aynı anda ikisi işlem yaptığı zaman okuma-yazma hızı doğal olarak düşüyor mu, yoksa hızı düşürmeyen anakartlar var mı? Yeni sistemi bu bilgiler doğrultusunda toplayacağım; sürekli yoğun çalışma yapılacak ve yer yer 10 gün açık kalacak sistem.

Olayın aynı anda işlem yapmayla alakası yok.

Sanırım siz veri yolu yetersizliğinden bahsediyorsunuz, CPU'ya bağlı çift SSD kullanıdığında ilk önce ekran kartı veri yolu bölünür, SSD'ler etkilenmez.

Olayın aynı anda işlem yapmayla alakası yok.

Sanırım siz veri yolu yetersizliğinden bahsediyorsunuz, CPU'ya bağlı çift SSD kullanıdığında ilk önce ekran kartı veri yolu bölünür, SSD'ler etkilenmez.

Evet bazı modellerde bu durumu inceledim özellikle MSI tarafında yabancı forumlarda falan bahsedilmiş bu yüzden X serisi ya da benzeri biraz daha yüksek modellere bakıyorum.

Evet bazı modellerde bu durumu inceledim özellikle MSI tarafında yabancı forumlarda falan bahsedilmiş bu yüzden X serisi ya da benzeri biraz daha yüksek modellere bakıyorum.

Dünyanın en iyi anakartınıda alsanız 2 SSD CPU'ya bağlı olarak kullanıldığında ekran kartı X8'e düşecek ama performans düşüşü yaşamayacaksınız, ekran kartı X8'e düşmesin derseniz chipsete bağlı SSD slotunu kullanırsınız ama gerek yok.