Anakartın üzerindeki vida yalama oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8461
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 404
  • Etiketler Etiketler
    vida

8461

Uzman
Termal macun için ısı emicisini çıkaracaktım ve çıkarmaya çalıştığımda boşa dönüyordu. Baskı uygulamak istemedim anakartın üzerinde olduğu için. Nasıl çıkartabilirim vidaya ve bir yere hasar vermeden?
Fotoğrafta çok bir şey yok gibi gözüküyor ama boşa dönüyor.

Kalın paket lastiği sıkıştırıp, düz tornavida ile dene.

Hocam aynısı benim laptopumda olmuşdu halen daha çıkartamadım bilgisayarcılarda orayı çizgi şeklinde yontacak aletlet oluyor onlara götürmeniz lazım.

Hiç önermem ancak ben böyle bir sorunu matkap ile çözmüştüm, aynı boyutta vida ucunu matkaba takıp tüm gücümle bastırıp öyle anca çıkarmıştım ama çok sakat iş en son denemen gereken şey muhtemelen budur.

Sen beceremezsin.
Vidanün başına düz çizik atıp düz tornavida ile sökmek gerekiyor.

Kalın paket lastiği sıkıştırıp, düz tornavida ile dene.

Denedim elimden kaydı bir yerde bir şey kırdı anlayamadım.

Hocam aynısı benim laptopumda olmuşdu halen daha çıkartamadım bilgisayarcılarda orayı çizgi şeklinde yontacak aletlet oluyor onlara götürmeniz lazım.

Bilgisayarcıya da götürmek istemiyorum mecbur kalmadıkca.

Denedim elimden kaydı bir yerde bir şey kırdı anlayamadım.

Bilgisayarcıya da götürmek istemiyorum mecbur kalmadıkca.
Evde yapacağınız şeyler kısıtlı. Ya gravür ile çizik atacaksınız ya da üzerine vida lehimleyecekseniz. Başka bir şey yapamazsınız ve umarım bir şey kırmamışsınızdır.

Belki pense ile olabilir hasar vermeden.

Belki pense ile olabilir hasar vermeden.

Bunu deneyeceğim sağ ol.

Evde yapacağınız şeyler kısıtlı. Ya gravür ile çizik atacaksınız ya da üzerine vida lehimleyecekseniz. Başka bir şey yapamazsınız ve umarım bir şey kırmamışsınızdır.

Fotoğrafını çekmiştim üzerindeki her şey yerinde çok korktum bir anlık.

Son düzenleme:

Hocam ufak bir silikon ısıtıp bir torna vida ile döndürebilirsiniz, bir de o vida çıkıyor muydu oradan ya yoksa bir süre sonra boşa mı dönüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…