KASIMM

Üyecik
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarım kasım ayında bozulmuştu. Bazı sorunlardan dolayı ancak yaptırabildim. Başlıkta da yazdığım gibi anakartta VGA ışığı yanıyor ve PC açılmıyordu.

Velhasıl yaptırdım, yapan usta sorunun BIOS çipi olduğunu söyledi ve değişimini yaptı, sonrasında bilgisayar çalıştı. Tabii güncel beta olmayan BIOS'u tekrar yükleyip bana öyle teslim etti. Ben de güncel olsun diye Windows'u tekrardan kurdum format attım. Birkaç program yükleyip yeniden başlattım ve yine aynı arızayı verdi.

Sizce sorun ne olabilir? Değerli fikirlerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum.

Ekran kartının PCIe slotu veya kendisi arızalanmış olabilir. Ekran kartının kablolarını doğru bir şekilde taktınız mı? PSU veya RAM'de de arıza olabilir. RAM'leri teker teker deneyin. Bir de BIOS ayarlarını sıfırlamak için BIOS pilini çıkarıp 15 saniye sonra geri takın.

Ekran kartının PCIe slotu veya kendisi arızalanmış olabilir. Ekran kartının kablolarını doğru bir şekilde taktınız mı? PSU veya RAM'de de arıza olabilir. RAM'leri teker teker deneyin. Bir de BIOS ayarlarını sıfırlamak için BIOS pilini çıkarıp 15 saniye sonra geri takın.
Valla hocam dikkat ettiğim bir durum oldu ekran kartının fanı bilgisayar çalıştığı zamanlarda hiç çalışmadı. Bu arada yazmayı unuttum ramleri ve ekran kartını farklı bir bilgisayarda denedim herhangi bir problem yoktu. Dediğiniz gibi bios pili çıkardım ama maalesef ekran hiç gelmiyor. Sadece psuyu kontrol etmedim onuda yarın bilgisayarcıda test ettireceğim