Bildiğim kadarıyla Net Sihirbazı son yerleşen kişinin netlerini göstermiyor. Yerleşen öğrencilerin verilerinden oluşturulan bir tahmin sistemi gibi çalışıyor. O yüzden oradaki netleri “bu bölüme girmek için kesin gereken net” olarak görmek çok doğru değil. Özellikle son sıradan yerleşen adayın netleriyle sistemde görünen değerler arasında fark olabiliyor.

Bildiğim kadarıyla Net Sihirbazı son yerleşen kişinin netlerini göstermiyor. Yerleşen öğrencilerin verilerinden oluşturulan bir tahmin sistemi gibi çalışıyor. O yüzden oradaki netleri “bu bölüme girmek için kesin gereken net” olarak görmek çok doğru değil. Özellikle son sıradan yerleşen adayın netleriyle sistemde görünen değerler arasında fark olabiliyor.
Anladım hocam teşekkür ederim.

@Neoxa son kişinin net verileri diyor ondan ümitlenmiştim :D

1780772833943.webp

Son düzenleme:
Ben en son baktığım dönemde Net Sihirbazı yerleşenlerin verilerinden tahmini sonuç veriyordu diye hatırlıyorum hocam. Sonradan sistemi güncellemişlerse gözümden kaçmış olabilir. Bu şekilde son kişinin netlerini vermesi daha mantıklı olmuş

Son kişinin verileri evet. @Neoxa, güncelleme öncesi de son kişiyi gösteriyordu.
Düzeltme için teşekkür ederim hocam.

Ben en son baktığım dönemde Net Sihirbazı yerleşenlerin verilerinden tahmini sonuç veriyordu diye hatırlıyorum hocam. Sonradan sistemi güncellemişlerse gözümden kaçmış olabilir. Bu şekilde son kişinin netlerini vermesi daha mantıklı olmuş
Ben de yeni gördüm, önceden de varmış kalkmış şimdi geri gelmiş bir bakayım bari demiştim ben de.

Hadi renk paleti istenilen şekilde yapılır da sitenin renk kontrastı berbat olmuş.

Adamlar kabak gibi son kişinin net verileri demişler ve değerler net verisi gibi 0,25'in katı. Neden inanmıyorsunuz ki? Sistemde görünen ile arasında fark olabiliyor diyorsunuz. Diğer kaynak nedir? Bölüme son girdiğine inanan öğrenci mi yoksa zaten verileri zamanında YÖK Atlas üzerinden almış web siteleri mi?

O yüzden oradaki netleri “bu bölüme girmek için kesin gereken net” olarak görmek çok doğru değil.
Bu hiçbir zaman doğru değildi ve hiçbir zaman doğru olmayacak.

Adamlar kabak gibi son kişinin net verileri demişler ve değerler net verisi gibi 0,25'in katı. Neden inanmıyorsunuz ki?
Garanti olsun diye sormuştum hocam, bazı arkadaşlarım yalan gösteriyor demişlerdi ne alaka zaten YÖK'ün kendisi bu diye, konu açtım sonra da.