Hayır.

Birinci sinifta boylelyse ustu sınıflara kesinlikle bulasilmamasi gerek. Selami bile zor alıyorlar.

Üniversite açılmadan grup kurulma olayini da yeni duydum. Kim nasil haberdar oluyor?
Genelde 2026 girişliler diye WhatsApp grupları açılır, oradan hangi bölümdeysen o bölümün grubuna kayarsın. Oradan samimi olanlar da kendi aralarında WhatsApp grubu açıp üniversite başlayınca da beraber takılırlar. Ama ben de her şeyden habersiz gitmiştim ilk gün. Ama sonra zaman geçtikçe, dediğim gibi, insanları tanıyıp kimlerle arkadaşlık edeceğini anlıyorsun. Çok içine kapanık bir insan değilsen, ben güz finallerine kadar artık 2-3 düzgün arkadaş edinmiştim ve o ilk gün beraber takılan gruplar dağılıp birbirlerine arkalarından sallıyorlardı :D

Hayır.

Birinci sinifta boylelyse ustu sınıflara kesinlikle bulasilmamasi gerek. Selami bile zor alıyorlar.

Üniversite açılmadan grup kurulma olayini da yeni duydum. Kim nasil haberdar oluyor?
Bide hangi ünidesin kral?

2'den fazla insanın olduğu her yerde gruplaşma var, normal.
Fazla içe kapanık değilsen bir selam dersin, 2-3 aya eli yüzü düzgün adamları bulursun.

Üniversiteliler liseden daha beter, o yüzden kafana takma ve okumaya bak. Ülkenin her yerinde üniversite olduğu için, aileler okumayacak çocuklarını bile "ortam görsün gelsin" diye üniversiteye yolluyorlar, sonra bu oluyor. WhatsApp gruplarında tanışıp daha yüzyüze gelmeden sevgili olup yüzyüze gelince ayrılan bir sürü insan görmüştüm. Takılma yani, çok tuhaf insanlar.

Okulun ilk günü ana bina merdivenlerinin yanındaki taşta tek başıma oturuyordum elimde iPod var sınav hediyesi, kılık-kıyafet de şekil. 2 tane kız geldi sen de mi aynı bölümdensin vs diye, he deyince diğer 3 kızla tanıştırdılar. Sefte bismillah okulun ilk günü 1 erkek 5 kız bir arkadaş grubum olduydu. Bitene kadar da o çekirdek grup kaldı, başka gruplarla da kaynaştım ama o ilk gruptan okul birincileri çıktı, çok çalışkan ve efendi kızlardı, hepsi de okul biter bitmez hemen kurumsal firmalarda işe girdi, evlenip çoluğa cocuğa karıştı. Biraz şans meselesi.