Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arahael

Çalışkan
Selam arkadaşlar, elimde Artic P12 fanlar var. Bunlardan en fazla kaç tanesini PST özelliğiyle anakarttaki SYS_FAN girişlerine takabileceğimi merak ediyorum. Aşağıya fanların ve anakartın güç değerlerini bırakıyorum.

1754817430854.webp

Typical Voltage:
12 V DC
Starting Voltage:
3.9 V
Current | Voltage:
0.1 A | 12 V DC

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartınızdaki SYS_FAN çıkışının sınırı 24W, fan etiketi 0.1A şeklinde. 0.1 = 1.2W olur. Bu durumda birden fazla fan kullanabilir, fanların PST özelliği ile çoklayabilirsiniz. Kağıt üzerinde doğrulamamız bu şekilde. Recep Bey'in ifade ettiği durumu da hesaba katarak kullanmanızı öneririm.

p12.webp
Anakartınızdaki SYS_FAN çıkışının sınırı 24W, fan etiketi 0.1A şeklinde. 0.1 = 1.2W olur. Bu durumda birden fazla fan kullanabilir, fanların PST özelliği ile çoklayabilirsiniz. Kağıt üzerinde doğrulamamız bu şekilde. Recep Bey'in ifade ettiği durumu da hesaba katarak kullanmanızı öneririm.

p12.webp

Çözüm
Selam arkadaşlar, elimde Artics P12 fanlar var. Bunlardan en fazla kaç tanesini pst özelliğiyle anakarttaki SYS_FAN girişlerine takabileceğimi merak ediyorum. Aşağıya fanların ve anakartın güç değerlerini bırakıyorum.

Eki Görüntüle 171782

Typical voltage:
12 v DC.
Starting voltage:
3.9 v
Current | voltage:
0.1'a | 12 v DC.

Ben ARGB PWM olarak 6 kasa fanımı bir SYS_FAN portuna taktım, çalışıyor sıkıntısız. Bence sorun olmaz; çünkü başka porta taksan da aynı enerjiyi çekecek Power Supply'den.