Çözüldü Anakarttaki SYS_FAN girişine kaç adet PST fan bağlanabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan arahael
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 131
  • Etiketler Etiketler
    anakart
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arahael

Çalışkan
Selam arkadaşlar, elimde Artic P12 fanlar var. Bunlardan en fazla kaç tanesini PST özelliğiyle anakarttaki SYS_FAN girişlerine takabileceğimi merak ediyorum. Aşağıya fanların ve anakartın güç değerlerini bırakıyorum.

Typical Voltage:
12 V DC
Starting Voltage:
3.9 V
Current | Voltage:
0.1 A | 12 V DC

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartınızdaki SYS_FAN çıkışının sınırı 24W, fan etiketi 0.1A şeklinde. 0.1 = 1.2W olur. Bu durumda birden fazla fan kullanabilir, fanların PST özelliği ile çoklayabilirsiniz. Kağıt üzerinde doğrulamamız bu şekilde. Recep Bey'in ifade ettiği durumu da hesaba katarak kullanmanızı öneririm.

Anakartınızdaki SYS_FAN çıkışının sınırı 24W, fan etiketi 0.1A şeklinde. 0.1 = 1.2W olur. Bu durumda birden fazla fan kullanabilir, fanların PST özelliği ile çoklayabilirsiniz. Kağıt üzerinde doğrulamamız bu şekilde. Recep Bey'in ifade ettiği durumu da hesaba katarak kullanmanızı öneririm.

Çözüm

Ben ARGB PWM olarak 6 kasa fanımı bir SYS_FAN portuna taktım, çalışıyor sıkıntısız. Bence sorun olmaz; çünkü başka porta taksan da aynı enerjiyi çekecek Power Supply'den.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…