Analitik geometri için kanal önerisi

Renster

Başarılı
Hocam çok acil nete ihtiyacım var. Hangi kanal veya video uygun analitik için? Tabii kısa olması önemli.

Bende kenan karanın konu anlatımlı kitabı var. Sadece konu anlatım kısmını dinledikten sonra soruları kendim çözüyorum. Kitaptaki sorular güzel. Ezberden ziyade öğrenmeye odaklanın, daha iyi anlarsınız. X-y ve orjine göre simetri alınınca neyin değiştiğini bilin. Hangi durumlarla eğimden yararlanarak yeni denklem bulunuyor bunları öğrenin. Olay zaten eğim bulmadan geliyor. 2 nokta arası arası uzaklığı iyi öğrenin. Bir noktadan çizilen teğet o noktadaki türeve eşittir, bir de buradan yararlanılarak her şeyi yaparsınız. Bazı ekstrem zor sorular geliyor, onlara takılmayın.

Bende kenan karanın konu anlatımlı kitabı var. Sadece konu anlatım kısmını dinledikten sonra soruları kendim çözüyorum. Kitaptaki sorular güzel. Ezberden ziyade öğrenmeye odaklanın, daha iyi anlarsınız. X-y ve orjine göre simetri alınınca neyin değiştiğini bilin. Hangi durumlarla eğimden yararlanarak yeni denklem bulunuyor bunları öğrenin. Olay zaten eğim bulmadan geliyor. 2 nokta arası arası uzaklığı iyi öğrenin. Bir noktadan çizilen teğet o noktadaki türeve eşittir, bir de buradan yararlanılarak her şeyi yaparsınız. Bazı ekstrem zor sorular geliyor, onlara takılmayın.
Hocam bende de var o kitap. Fakat videolar biraz uzun geldi.

Önümüzde 8 gün var. 8 günü yarım saatmiş gibi anlatanlara anlam veremiyorum. 8 günde çemberi analitiği komple bitirirsin. Ben de elektrik çalışıyorum. 6 saatlik oynatma videosu var. Durdurup kendim çözüyorum. MEB kitabından bakıyorum falan bayağı uzun sürüyor. Fakat daha 8 gün var. Sen bakma hiçbir şey olmaz diyenlere, onlar kendileri saldığı için başkasının da yapamamasını istiyor veya gerçekten kendisini vakit kalmadı diyerek alıştırmış, sınava kadar yan gelip yatacaklar. Her gün 5 saat ders çalışsan bile 40 saat eder. 40 saatte neler neler oluyor. Geometri olarak, silindir ve koniye bak. Eleyerek git eksik olduğun yeri.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt