Açıklama için teşekkür ediyorum. Önemli olan şeylerden birisi de tercihlere saygı duymak. Tüm dünya tek renk olsaydı hayat çok sıkıcı olurdu.
E tabii ki. Bir de bu Apple veya Android kullanma durumu da biraz zevk meselesi. İsteyen Apple kullanır, isteyen Android kullanır, kimsenin zevkine, kullanım amacına karışamayız elbet.

E tabii ki. Bir de bu Apple veya Android kullanma durumu da biraz zevk meselesi. İsteyen Apple kullanır, isteyen Android kullanır, kimsenin zevkine, kullanım amacına karışamayız elbet.
Heh, tamam. Bir daha 60 Hz telefon kullanıyorum diye bana carlamayın o zaman. 🤣

Konuyu gördüm ve o kişinin ne yazdığını gormeye geldim direkt kim olduğunu biliyorsunuz :d.
Kim-Olduğunu-Bilirsin-Sen 🤣

MlYdSR3e8F34aYHL-637604768229609405.webp

Rehber için teşekkürler. Yalnız aklıma bir soru takıldı, samimiyim. Neden her Android konusunda "Apple şöyle, Apple böyle, o nedenle Android böyle" tarzı kıyaslamalar görüyoruz? Neden sadece Android'de olan özellikleri konuşup onlar üzerine yorum yapmıyorsunuz? Herhangi bir Apple konusu tartışıldığında "Ama bunlar zaten Android'de var" diyorsunuz hep. Apple'cıların böyle bir derdi yok ama Android'cilerin böyle bir derdi var.

Örnek olarak;

Fiyat fazla geliyorsa, alma.
Özgür gelmiyorsa, alma.
Kişiselleştiremediğini düşünüyorsan, alma.
Ekranını beğenmiyorsan, alma.
Kamerası kötü diyorsan, alma.

Bu kadar, basit.

Bu ne Android'in ne de Apple'ın daha iyi olduğunu göstermez. Her ikisinin de farklı kullanıcılara hitap ettiğini gösterir. Gömerek bir yere varamayız. Kendinizi var edin, karşınızdakini yok etmeyin.
Hayır, var herkesin en üstte dediğiniz derdi, var. Üstelik kamerasının kötü olması, onun kötü olduğu anlamına gelir. Hitap etmediği anlamına gelmez, her şekilde kötüdür diğerine göre.

Heh, tamam. Bir daha 60 Hz telefon kullanıyorum diye bana carlamayın o zaman. 🤣
Yoook fotoğrafı.

Hayır, var herkesin en üstte dediğiniz derdi, var. Üstelik kamerasının kötü olması, onun kötü olduğu anlamına gelir. Hitap etmediği anlamına gelmez, her şekilde kötüdür diğerine göre.
Bu arada artık kötü kamera diye bir şey yok. Diğerlerinden farklı donanımlarla, farklı özelliklerle bezenmiş kamera "tercihleri" var.

Çözünürlük diye bir şey var hocam, biliyor musunuz? Bu düşük olursa zoom attıkça kalite daha kötü olur.
Çözünürlük derken? Megapiksel değeri demek istedin herhalde. Megapiksel değeri kameranın kalitesi konusunda bir şey ifade etmez. Çoğu profesyonel kamera 18 megapiksel, 24 megapiksel değerlerindedir. Billboard basmıyorsan megapikselin bir önemi yok.

Şu an hangi telefonun megapikseli tartışılıyor? Hiçbiri. Tüm telefonlar 3-4 kamerayla optik zoom şovu yapıyor artık. Genişi, telesi, gimballara taş çıkaran stabilizatörleri, telefon kamera teknolojisi inanılmaz boyutlarda şu an hem de o cihazlara sığdırabildikleri küçücük sensörlerle bunu başarıyorlar, elbette ki biraz da yazılımın yardımıyla.

Videographer’ım ben. Kamera konusunda öğrenmek istediğin bir şeyler varsa sorabilirsin.