duranforreal

Üstün
İyi günler forum. Yeni bir batarya aldım, daha önce telefonculara değiştirtiyordum babam vasıtasıyla. Adamlarda şey diyormuş bi %100'e kadar şarj edin falan diyormuş. Bu cidden böyle mi, yoksa bataryayı tak kullan gibi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır tam tersi, %100'e kadar şarj edip %0'a kadar boşaltmak eskiden Nikel Kadmiyum pillerin zamanında geçerliydi, günümüzde telefonların hepsinde Lityum piller var ve olay tam tersi.
Bataryanın ömrü uzun gitsin istiyorsan şarjını hep %10-80 arasında tutmaya çalış, tamamen bitmesine izin verme ve asla tamamen doldurma. Bu aralıkta kullanırsan pilinin ömrü 4-5 sene gidebiliyor, ama her gece takıp sabaha %100 olarak alırsan pil 1-2 yılda ölür.
Örnek olarak ben 4,5 yıldır Poco x3 Pro kullanıyorum, ilk aldığımdan beri şarjımı %70 üstüne çıkarmamaay özen gösterdim, 4,5 yılda şarjımı %100 yaptığım gün sayısı ancak 10 defadır, bu sayede 4,5 yıl geçmesine rağmen telefonun pili ilk günkü gibi performans veriyor, beni asla yarı yolda bırakmıyor ve %70 şarj ile halen akşamı çıkarıyorum.