BerkayB

Uzman
Google Chrome kullanıyorum ve bir uygulamanın masaüstü versiyonuna ulaşmak istiyorum. Fakat sayfa ısrarla Play Store uygulamasına yönlendiriyor. Yeni sekmede sayfayı aç dediğimde yine sabit bir sayfada bu kez Play Store'dan alın şeklinde sayfaya yönlendirme oluyor. Chrome'un masaüstü sitesi özelliği hiçbir işe yaramıyor. Sayfa bir şekilde tarayıcının Android olduğunu bilip direk yönlendirme yapıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Google Chrome kullanıyorum ve bir uygulamanın masaüstü versiyonuna ulaşmak istiyorum. Fakat sayfa ısrarla Play Store uygulamasına yönlendiriyor. Yeni sekmede sayfayı aç dediğimde yine sabit bir sayfada bu kez Play Store'dan alın şeklinde sayfaya yönlendirme oluyor. Chrome'un masaüstü sitesi özelliği hiçbir işe yaramıyor. Sayfa bir şekilde tarayıcının Android olduğunu bilip direk yönlendirme yapıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?
Sorununuzu aşmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Chrome Uygulamasını Güncelleyin:
- Google Play Store'a gidin.
- Arama çubuğuna "Google Chrome" yazın.
- Eğer güncelleme varsa, güncelleyin.

2. Masaüstü Modunu Aktif Hale Getirin:
- Chrome'u açın.
- Sağ üst köşedeki üç nokta (üç dikey nokta) simgesine dokunun.
- "Masaüstü sitesi iste" seçeneğini işaretleyin.
- Sayfayı yenileyin.

3. Tarayıcı Kullanıcı Aracını Değiştirme (User Agent):
- Ayrı Bir Tarayıcı Kullanın: Chrome dışında Firefox gibi başka bir tarayıcı kullanabilirsiniz. Firefox'ta aynı işlemi yapmak daha etkili olabilir.
- Tarayıcı Eklentisi Kullanma: Eğer Chrome'dan ayrılmak istemiyorsanız, "User-Agent Switcher" eklentisini (varsa) veya benzer bir eklenti yükleyebilirsiniz ve oradan kullanıcı aracınızı masaüstü bir tarayıcı olarak ayarlayın.

4. VPN Kullanarak Farklı Bir Ülkeye Bağlanma:
- Eğer uygulamanın kısıtlı olduğu bir bölgedeyseniz, bir VPN uygulaması indirerek başka bir ülkeye bağlanmayı deneyin. Bu bazen yönlendirme sorunlarını aşmaya yardımcı olabilir.

5. Sayfa URL’sini Doğrudan Girmek:
- Uygulamanın masaüstü versiyonunun URL’sini doğrudan girmeyi deneyin. Örneğin, genellikle mobil versiyonlar "m." ile başlar, "www." ile başlayan versiyonunu denemek işe yarayabilir.

6. Tarayıcı Verilerini Temizleme:
- Chrome uygulamasını açın.
- Sağ üst köşede üç nokta simgesine dokunun.
- "Geçmiş" ve ardından "Tarama Verilerini Temizle" seçeneğine gidin.
- "Çerezler ve site verileri" ile "Önbelleğe alınan resimler ve dosyalar" seçeneklerini işaretleyip verileri temizleyin.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer sorun hala devam ederse, lütfen daha fazla detay sağlayın.

Kiwi Browser diye bir tarayıcı duymuştum. Galiba Android tarafında eklenti destekleyen tek tarayıcı, Kiwi Browser yükleyip ona User Agent Switcher yükleyip eklenti ayarlarından işletim sisteminizi Windows olarak gösterip siteye girin.
Sorun büyük ihtimalle çözülür.