Merhaba, bu yazımda kablolu kulaklığımızı nasıl tam performans olarak kullanabiliriz (Telefonun Hi-Res) çıkışını nasıl aktif ederiz onu anlatmaya çalışacağım. Ben S20FE 5G kullanacağım bu makalede. Ama çoğu cihazda hemen hemen aynı. Başlayalım:
Play Store'dan Poweramp uygulamasını indirelim: Poweramp Music Player (Trial) - Apps on Google Play
Uygulamaya giriş yapalım. Müziklerimizin olduğu dizini seçip kaydedelim. Ardından 3 çizgiye tıklayıp, ayarlar'a gidelim:
Ardından ses sekmesine girelim:
Ses sekmesinde ise aşağıdaki 3 tane seçeneği kullanacağız. İlk öncelikle UHQA (Benim cihazımda öyle geçiyor, cihazdan cihaza değişir.) aktif edeceğiz:
Çıkış'a giriyoruz:
Buradan Hi-Res çıkışını seçiyoruz. Ben kablolu kulaklık üzerinden göstereceğim için kablolu kulaklık seçiyorum:
Ardından ise hangi kaynakta aktif etmek istiyorsanız aktifleştirin.
Kablolu kulaklık üzerinden devam ediyorum ben:
Şu an kablolu kulaklık takılı olmadığı için "Seçilen" ve "Kullanılan" seçeneklerinin yanında "-" var, örnekleme hızına girelim:
384 kHz'i seçelim.
Ardından geri ses sekmesine gelelim. Ses sekmesinden ise DVC sekmesine girip DVC'yi kapatalım, bunu kapatmak daha yüksek bir ses almanızı sağlayacaktır:
Siz isterseniz burdan Headroom ayarıyla oynayabilirsiniz. Ben olduğu gibi bırakıyorum. Ardından geri gelip "Resampler" kısmına girip:
Yazılımsal Resampler'ı SoX Resampler olarak değiştiriyoruz.
Bu kısımda işimiz bitti. Kontrol ettiğimizde ise Hi-Res çıkışını kullandığımızı görüyoruz:
Play Store'dan Poweramp uygulamasını indirelim: Poweramp Music Player (Trial) - Apps on Google Play
Uygulamaya giriş yapalım. Müziklerimizin olduğu dizini seçip kaydedelim. Ardından 3 çizgiye tıklayıp, ayarlar'a gidelim:
Ardından ses sekmesine girelim:
Ses sekmesinde ise aşağıdaki 3 tane seçeneği kullanacağız. İlk öncelikle UHQA (Benim cihazımda öyle geçiyor, cihazdan cihaza değişir.) aktif edeceğiz:
Çıkış'a giriyoruz:
Buradan Hi-Res çıkışını seçiyoruz. Ben kablolu kulaklık üzerinden göstereceğim için kablolu kulaklık seçiyorum:
Ardından ise hangi kaynakta aktif etmek istiyorsanız aktifleştirin.
Kablolu kulaklık üzerinden devam ediyorum ben:
Şu an kablolu kulaklık takılı olmadığı için "Seçilen" ve "Kullanılan" seçeneklerinin yanında "-" var, örnekleme hızına girelim:
384 kHz'i seçelim.
Ardından geri ses sekmesine gelelim. Ses sekmesinden ise DVC sekmesine girip DVC'yi kapatalım, bunu kapatmak daha yüksek bir ses almanızı sağlayacaktır:
Siz isterseniz burdan Headroom ayarıyla oynayabilirsiniz. Ben olduğu gibi bırakıyorum. Ardından geri gelip "Resampler" kısmına girip:
Yazılımsal Resampler'ı SoX Resampler olarak değiştiriyoruz.
Bu kısımda işimiz bitti. Kontrol ettiğimizde ise Hi-Res çıkışını kullandığımızı görüyoruz:
Son olarak şunu belirtmekte fayda var: Bu ayarları yaptığınız zaman ses kalitesinde extreme bir artış beklemek hata olur. Ayrıca iyi hissetmediğim için atlamış olduğum yerler olduysa affola , ayrıca deneme sürümü kullandık. (Beğenirseniz poweramp'i satın alabilirsiniz.) Bir sonraki makaleye kadar kendinize iyi bakın, esen kalın.
Son düzenleyen: Moderatör: