Rehber Android Deprem Uyarısı nedir? Nasıl çalışır? Nasıl aktif edilir?

Hiç kurcalamadım, varlığını bile bilmiyordum ama Bursa'da olmama rağmen ilk depremden önce uyarı verdi bana. Ne olduğunu anlamaya çalışırken sallanmaya başlamıştım. İlk katlarda olanlar için işe yarayabilir ama çömelmek harici süre tanımıyordu.

Peki bu dalgaların geliş süresine göre değil de oluşma ihtimaline göre bir teknoloji yok mu? Mesela erkekler selamlaşırken şak diye ses gelene kadar ellerini birbirine vurur ya, işte o sesi dalga gibi düşünün sadece biz elimizi vurduğumuz zaman o ses çıkar. Depremde de dalga oluşmasının öncesi vardır onu tahmin edecek teknoloji yok mu?

Depremde de dalga oluşmasının öncesi vardır onu tahmin edecek teknoloji yok mu?
Vardır illa Japonya gibi gelişmiş ülkelerde de, bu ülkede olmaz. Adamlar daha deprem zamanı kesilen altyapıyı düzeltemiyorlar.

Ne olduğunu anlamaya çalışırken sallanmaya başlamıştım. İlk katlarda olanlar için işe yarayabilir ama çömelmek harici süre tanımıyordu.
Duruma göre değişiyor, bende uyarı verdikten bi 5-10 saniye sonra deprem olmaya başladı. Bina depremde anında yıkılmaz zaten depremde sallana sallana dengesi bozulunca yıkılır yani duruma göre yeterli süresi var gibi. Merkez üssü yakın iseniz bu mesajın gelme zamanı kısalıyor.

Enkaz altında kaldım öldüm benim telefon hala uyarı verecek.
Bazı cihazlar uyarı vermemiş doğrudur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…