Black Plague

Uzman
Makaleler
11
Yer
Inside of Time
Selam arkadaşlar. Bugün sizlere Android cihazlarınızda GTA 5 vb. oyunları çalıştırabilecek güçte olan Winlator'un nasıl kurulduğu hakkında bir rehber yaptım. Umarım hoşunuza gider.

Winlator nedir?
Winlator, Android cihazlarda Windows uygulamalarını çalıştırabilen harika bir yazılım. Aslında, Linux sistemlerdeki Wine teknolojisinin Android'e uyarlanmış versiyonu diyebiliriz. Başlangıçta basit uygulamalarla işe yarayan Winlator, zamanla büyük gelişim gösterdi ve artık daha ağır oyunları bile çalıştırabiliyor.

Winlator'ın en önemli özelliği, Windows oyunları ve uygulamalarını Android cihazlarda çalıştırabilmesidir. Özellikle GTA 5 gibi grafiksel açıdan zengin oyunların bile Android'de oynanabilir hale gelmesi, Winlator'u oldukça değerli kılıyor. Tabii, bu deneyim cihazınıza göre değişiyor; güçlü bir Android telefonunuz varsa oyunlar oldukça akıcı çalışıyor, daha düşük performansa sahip cihazlarda ise bazı görsel düşüşler olabilir.

Winlator, her yeni sürümde daha fazla optimizasyon sunuyor. Grafik iyileştirmeleri, daha verimli RAM ve CPU kullanımı gibi optimizasyonlarla, oyunlar daha stabil hale geliyor. Kısacası, Winlator sayesinde Android cihazlarda Windows deneyimini yaşamak mümkün. Özellikle GTA 5 gibi oyunları Android'de görmek, Winlator'ı benim için vazgeçilmez kılıyor.

Winlator nasıl kurulur?
Winlator'ü indirmek için resmi GitHub Reposunu kullanabilirsiniz.

Kullanım:
Yeni bir konteyner oluşturup gerekli çözünürlük ve RAM ayarlarını yaptıktan sonra başlatın:

1736964468811.webp

Neler yapabilirsiniz?
Windows'ta yapabileceğiniz birçok şeyi bunda da yapabilirsiniz. Mesela Steam ve Epic Games kurabilirsiniz. Crackli oyunlar oynayabilirsiniz (gerekli mono vb. sürücüleri kurarak). Windows'ta nasıl oyun yüklüyorsanız bunda da aynısını yapın.

Merak edenler için:

Crysis:

GTA 5:

RDR 2:

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle yeni güçlü telefonlarda gerçekten çok kullanışlı bir araç. Daha önce Wine'i Android'de kullanmayı denemiştim fakat beta sürecindeydi ve başarısız olmuştum. Şuan gelişmiş ve kullanılabilir bir durumda olduğunu görmek sevindirici.

Daha önce sosyal medyada gördüğümde balon olduğunu sanmıştım, değilmiş. Elinize sağlık.

Eskiden ExaGear vardı ah be. Bir de Mobox var, Termux ile çalışıyor fakat yeni turnip güncellemesi gelmediği için Winlator'un altında. Aslında Winlator ilk cıktığı zamanlar rezalet bir optimizasyin vardı. Fakat şu anda birçok emulatorun üstünde.

Yeni Android sürümlerinde Linux entegrasyonunu daha da ilerletmek istiyordu Google belki o zaman bu tarz Wine ile çalışan uygulamalar daha da performanslı olabilir.

Aslında bu tam olarak Wine değil. Wine ayrı bir şekilde kuruluyor. Bu sadece Wine, turnip vb. sürücülerin bulunduğu sağlam optimize edilmiş bir emülator paketi.

Yeni Android sürümlerinde Linux entegrasyonunu daha da ilerletmek istiyordu Google belki o zaman bu tarz Wine ile çalışan uygulamalar daha da performanslı olabilir.

Bilemiyoruz hocam şu anda bile S23 Ultra gibi telefonlarda GTA 5'i 60-80 FPS oynatıyor.

Şu anda bile benim PC'den daha yüksek FPS veriyor. 🤣