Merhaba annemin telefonuna bugün sabah reklam virüsü bulaştığını fark ettim. ESET'le taratıp android/trojan dropper tarzı isimli bir dosyayı temizlettim. Bunu temizleyince reklamlar çıkmaya devam etti. Sonradan oyun görünümlü bir dosyayı sildim (ismini hatırlamıyorum) bunu silince reklamlar da çıkmayı bıraktı. Sizce telefon tamamen virüsten arınmış mıdır yoksa farklı antivirüslerle taratma yapmamı da önerir misiniz? Hiç başıma gelmediği için mobil virüslerle pek bir bilgim yok.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Kaspersky Norton360 da ekstra deneyebilirsiniz ama muhtemelen silinmiştir. Eğer telefon Samsung ise PC'den verilerinizi yedekleyip sıfırlamak daha mantıklı.(WhatsApp ve Steam gibi uygulamalara dikkat edin)
Kaspersky Norton360 da ekstra deneyebilirsiniz ama muhtemelen silinmiştir. Eğer telefon Samsung ise PC'den verilerinizi yedekleyip sıfırlamak daha mantıklı.(WhatsApp ve Steam gibi uygulamalara dikkat edin)
Hocam Kaspersky'ın mobil uygulamasını sitesinden falan mı indiriyoruz App Store'da bulamadım çünkü ve telefon Redmi o yüzden yedekleyip silme işi biraz sıkıntı.
- Makaleler
- 6
Hocam Kaspersky'ın mobil uygulamasını sitesinden falan mı indiriyoruz App Store'da bulamadım çünkü ve telefon Redmi o yüzden yedekleyip silme işi biraz sıkıntı.
TR'den çekilmişti Kaspersky o yüzden yükleyemezsin. Redmi'de ekstra kendisi de reklam gösteriyor. Yani PC'ye bağlayıp fotoları vs yedekleyebilirsin. Recovery menüsünden sıfırlamanı tavsiye ederim. Ama silinmiştir uygulama muhtemelen. Tekrardan şüpheli uygulamaları silin.
Merih
Başarılı
Muhtemelen silinmiştir. Genelde reklam virüsünün birkaç bulaşma yolu var;
Sıfırlamadan önce numara yedeği görseller gibi yedeklemeleri unutmayın hocam. Geçmiş olsun.
- Gizli APK olarak yüklenen virüsler var. Ayarlar-Uygulamalar gibi sekmede sistem uygulamaları bölümünde açıklaması olmayan apklardan farklılık gösterenleri kaldırarak çözülür. (tehlikeli)
- Chrome-Edge vb tarayıcılarda popup reklamlara yanlışlıkla izin ver tıklanıyor. Kaldırmak için tarayıcı ayarları ya da tarayıcı sıfırlamanız gerekiyor. (tehlikeli değil)
- ESET ile temizleyip virüsten arındırmakta işe yarar. Ancak; cihazda önemli bilgiler tutuluyorsa garanti için sıfırlamanızı öneririm. Sıfırlama sonrası dışarıdan APK indirmemenizi öneririm.
Sıfırlamadan önce numara yedeği görseller gibi yedeklemeleri unutmayın hocam. Geçmiş olsun.