Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

7799

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Telefonumdan (Android), Windows 10 yüklü bilgisayarıma sürekli uzak masaüstü erişimi kurma konusunda yardım almak istiyorum.
Hedefim, cep telefonumdan yüksek performanslı bilgisayarımın gücünden faydalanabilmek. TeamViewer, AnyDesk, alpemix gibi yazılımları tercih etmiyorum.

RDP ve vnc anlamında hangi uygulamayı yüklemeli, uzak erişim sağlamak için router ayarlarında ne tür değişiklikler yapmalıyım (port yönlendirme gibi)? Sürekli erişim sağlamak için bilgisayarımda hangi yazılımları kullanmalı ve nasıl yapılandırmalı? Android telefonumdan bilgisayarıma RDP veya vnc yapmak için hangi uygulamaları kullanmalı? Uygulamaları kullanarak bağlanmak için hangi adımları izlemeliyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Ücretsiz ve açık kaynak bir seçenek olarak TightVNC kullanabilirsiniz. PC'nize TightVNC Sunucusu'nu ve Android cihazınıza TightVNC Görüntüleyici'yi yükleyin.

Uzak bağlantılara izin vermek için yönlendiricinizi port yönlendirmesi yapmanız gerekebilir:

RDP İçin​

• 3389numaralı portu yönlendirin:
    • Yönlendiricinizin ayarlarına erişin (genellikle 192.168.1.1 veya benzeri).
    • Port yönlendirme bölümünü bulun ve TCP portu 3389'u bilgisayarınızın yerel IP adresine yönlendirmek için yeni bir kural oluşturun.

VNC İçin​

• 5900numaralı portu yönlendirin (VNC için varsayılan):
    • RDP ile aynı şekilde, yönlendiricinizin ayarlarına erişin.
    • TCP portu 5900'ü bilgisayarınızın yerel IP adresine yönlendirmek için yeni bir port yönlendirme kuralı oluşturun.
Ücretsiz ve açık kaynak bir seçenek olarak TightVNC kullanabilirsiniz. PC'nize TightVNC Sunucusu'nu ve Android cihazınıza TightVNC Görüntüleyici'yi yükleyin.

Uzak bağlantılara izin vermek için yönlendiricinizi port yönlendirmesi yapmanız gerekebilir:

RDP İçin​

• 3389numaralı portu yönlendirin:
    • Yönlendiricinizin ayarlarına erişin (genellikle 192.168.1.1 veya benzeri).
    • Port yönlendirme bölümünü bulun ve TCP portu 3389'u bilgisayarınızın yerel IP adresine yönlendirmek için yeni bir kural oluşturun.

VNC İçin​

• 5900numaralı portu yönlendirin (VNC için varsayılan):
    • RDP ile aynı şekilde, yönlendiricinizin ayarlarına erişin.
    • TCP portu 5900'ü bilgisayarınızın yerel IP adresine yönlendirmek için yeni bir port yönlendirme kuralı oluşturun.

Çözüm
Bu uygulama, Android'in eski bir sürümü için üretildiğinden cihazınızda kullanılamaz.'

Relvnc ile bağlandım.
Trial bitince kararımı vereceğim ama Tightvnc android tarafında yüklenmiyor, az önce de belirttiğim üzere.

Dosya Ekleri

• chrome_6FgpY9OlDF.webp
    chrome_6FgpY9OlDF.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör: