Colonell

Uzman
Bir arkadaşımda iPhone 15 diğerinde ise S23 var. Aynı şartlar altında fotoğraf çekip sosyal medyaya attığımızda iPhone cihaz çok daha net, canlı ve güzel duruyor. Sebebi nedir?

Son düzenleme:
Meta'nin esekligi tamamen. İnstagram app olarak ilk piyasaya suruldugun iOS cihazlar icin optimize olarak geldi. O yuzden sosyal medya performansi olarak Android her zaman geride kaliyor. Fakat bu Android'in sucu degil bu adamin sucu.

1763819898271.webp

Yani S22'den sonra biraz toparlasa da hala iOS cihazlarda daha iyi sonuç verdiği için millet iPhone seçiyor. (App Store geliştiricileri biraz Play Store geliştiricilerine el atması lazım ikisine de aynı kişiler mi bakıyor bilmiyorum)

iOS cihazlarda sosyal medya uygulamalari dogrudan kamera API'ini kullanabiliyor. Bunun tercumesi kameraya direkt erisebiliyor. Android tarafinda birkac senede birkac sey kirildi ama hala mesela Samsung'un yaptigi optimizasyonlara dair bilgileri incelerseniz "neredeyse stok kamera kadar iyi" yazisini fark edeceksiniz. Yani evet, bir suru optimizasyon yapildi. Ama goruntu hala farkli isleme sureclerinden geciyor.

Yani S22'den sonra biraz toparlasa da hala iOS cihazlarda daha iyi sonuç verdiği için millet iPhone seçiyor. (App Store geliştiricileri biraz Play Store geliştiricilerine el atması lazım ikisine de aynı kişiler mi bakıyor bilmiyorum)

S25 istiyorum ama sosyal medya olayı çok soğutuyor insanı. iPhone yönelmeyi düşünmeliyim o zaman.

Bir arkadaşımda iPhone 15 diğerinde ise S23 var. Aynı şartlar altında fotoğraf çekip sosyal medyaya attığımızda iPhone cihaz çok daha net, canlı ve güzel duruyor. Sebebi nedir?

IOS'da sosyal medya çözünürlüğüne uyarlı paylaşım yapabiliyorsun ayarlarda ayarı var Samsung cihazlar görüntüyü 4K 8k bandında çektiğinde iyileştirme olmadan olduğu şekilde yüklüyor optimizasyon olmadığı için bu yüzden kalite düşerek yükleniyor netlik kayboluyor sorun uygulamayla alakalı galeriye girip baktığınızda Samsung cihaz daha net çekmiş olarak gözükecektir

IOS'da sosyal medya çözünürlüğüne uyarlı paylaşım yapabiliyorsun ayarlarda ayarı var Samsung cihazlar görüntüyü 4K 8k bandında çektiğinde iyileştirme olmadan olduğu şekilde yüklüyor optimizasyon olmadığı için bu yüzden kalite düşerek yükleniyor netlik kayboluyor sorun uygulamayla alakalı galeriye girip baktığınızda Samsung cihaz daha net çekmiş olarak gözükecektir.

O konuda size katılıyorum. Fotoğrafı sosyal medya için çekiyorum. Fotoğrafçılıkla pek işim olmuyor. O yüzden ortalama bir iPhone sosyal medya için tüm gerekliliklerimi karşılar gibi duruyor. Yoksa Android'in kamerasına bir lafım yok. Çok güzel bir kameraya mevcut. Özellikle S25.