Xiaomi Mi 9T Pro (4.5 yıl kullandım) kullandım ve şimdi Honor 200 Pro kullanıyorum. Samsung yazılımda bir şeyleri yanlış yapıyor. Hele ki telefonun işlemcisi çıktığı yılın tepe seviyesi değilse zamanla kasabiliyor. Çinliler daha iyi bu konuda. Zamanında Galax S2, S3 kullendım ve çevremde ya s serisi ya da Note serisi kullanır bazı arkadaşlar. Onlarda da şahit oldum bu verimsizliğe. Bellirli fiyat üstünde Xiaomi telefona para vermem çünkü dosya yöneticisi, galeri gibi temel uygulamalarında reklam vs. oluyor kıyı da köşede. 30-40 bin TL bandındaki bir telefonda da reklam olmsın bir zahmet. Huawei gbox ile Google Play Store işini çözmüş diyorlar. Bu doğru ise Android'in IPhone'u Huawei bence.

Xiaomi Mi 9T Pro (4.5 yıl kullandım) kullandım ve şimdi Honor 200 Pro kullanıyorum. Samsung yazılımda bir şeyleri yanlış yapıyor. Hele ki telefonun işlemcisi çıktığı yılın tepe seviyesi değilse zamanla kasabiliyor. Çinliler daha iyi bu konuda. Zamanında Galax S2, S3 kullendım ve çevremde ya s serisi ya da Note serisi kullanır bazı arkadaşlar. Onlarda da şahit oldum bu verimsizliğe. Bellirli fiyat üstünde Xiaomi telefona para vermem çünkü dosya yöneticisi, galeri gibi temel uygulamalarında reklam vs. oluyor kıyı da köşede. 30-40 bin TL bandındaki bir telefonda da reklam olmsın bir zahmet. Huawei gbox ile Google Play Store işini çözmüş diyorlar. Bu doğru ise Android'in IPhone'u Huawei bence.

Xiaomi serisi cihazlarda reklam yok. Redmi ve POCO da reklam var sadece.
Huawei'de gbox en kötüsü. Aurora Store + MicroG en iyisi.

Benim 2 senelik S23 neden kasmıyor acaba? Hangi Apple kasmıyormuş hocam? iOS 26 olan iPhone 11 Tofaş gibi hızda çalışıyor. Sizin telefonunuzdaki sorun batarya eskimesi sonucu voltaj düşmesi kaynaklı olabilir. Yıllardır konuşulan saçma sapan bir konu bu. iPhone kasmaz diye bir şey yok, kastığı zaman çok da güzel takılıyor.

Benim arkadaş S20 FE'sini daha yeni değiştirdi ki hala kasmıyordu.

Benim S23 Ultra 3. yılına girecek hala taş gibi ne bir bug ne bir kasma donma ısınma 😀

13 Pro Max ve 11 Pro'mu ısınma sorunlarından şarj bile edemiyordum. Şu Apple'nin çöplüğünü keşke bir kabul etseler...

Ha bir de benim S23 Ultra leş gibi batarya ve şarj alışkanlıklarına sahip olmama rağmen batarya ömrü 96'da iken 6. ayında 13 Pro Max'im 96'daydı.

Apple bstaryaları da ağır çöp.

iPhone kullanan insanların çoğunun teknolojiden anlamadığını düşünüyorum, ya değer kaybetmiyor diye ticaret yaparlar ya da safi gösteriş için. Profesyonel çekime ihtiyacı olduğunu söyleyen insanlar zaten gider kamera kullanır, influencer olabilir kamera stabilizasyonunu lensini vs. onu daha çok çekiyordur ve sürekli story reels paylaşıyordur yine anlarım ama bunun için ekstradan 40-50 bin lira vermek rasyonel değil bana göre. Ayrıca illa alınacaksa Pro Max alınmalı ve uçuk fiyatlar. Pro Max modellerin altı kesinlikle batarya konusunda çöp, şarj döngüsü de az olduğu için telefonun bataryası bir buçuk yıl sonra sizlere ömür. 16 Pro Max elime aldım, arkadaş bir tane dandik grafikli oyun oynadı, telefonu elime bir aldım sanki yarım saat PUBG oynamış gibi ısınmış :D

iPhone kullanan insanların çoğunun teknolojiden anlamadığını düşünüyorum, ya değer kaybetmiyor diye ticaret yaparlar ya da safi gösteriş için. Profesyonel çekime ihtiyacı olduğunu söyleyen insanlar zaten gider kamera kullanır, influencer olabilir kamera stabilizasyonunu lensini vs. daha çok çekiyordur yine anlarım ama bunun için ekstradan 40-50 bin lira vermek rasyonel değil bana göre. Ayrıca Pro Max modellerin altı kesinlikle batarya konusunda çöp, şarj döngüsü de az olduğu için telefonun bataryası bir buçuk yıl sonra sizlere ömür. 16 Pro Max elime aldım, arkadaş bir tane dandik grafikli oyun oynadı, telefonu elime bir aldım sanki yarım saat PUBG oynamış gibi ısınmış :D

Profesyonel çekim yapacak adamın iPhone ile işi zaten olmamalı ki. iPhone'ler daha özel kamera ayarlamalarına izin vermiyorlar 3. parti yazılım kurmak gerekiyor. Açık konuşayım manuel ayarlamalar yaparak S23 Ultra ile iPhone 17 Pro Max'in otomatik ayarlarla çektiği fotoğraftan iyisini çekerim adım gibi eminim.

Çünkü manuel ayarlamalar çok şey değiştiriyor.