Ne kadar köfte o kadar ekmek, güncel exynoss işlemciler kötü değil ama Snapdragon, dimensity varken de ilk tercihim olmaz, en önemli etken fiyatı.

Vallahi işlemcilerden çok anlamıyorum ama şükür yetiyor. Şu anki aklım olsa tabii ki Exynos almazdım, orası ayrı konu. Bu arada S24 FE kullanıyorum, 2024'te almıştım.

2023 sonunda aldığım A54 ilk günkü gibi çalışıyor, donma kasma sıfır. Benden 2-3 hafta önce iPhone 11 alan arkadaşımın telefonu kullanılamaz hale geldi. Aradan 6-7 ay geçtikten sonra elinde powebanklerle dolaşmaya başladı. Zaman geçtikçe de arayüz akıcılığı gitti, uygulamalarda donma kasma durumu başladı kendisinde.

Ek olarak: Son 2 yılda Samsung'dan Apple'a geçtim çok memnunum yorumunu çok az gördüm ama örnek olarak; iPhone 15 Pro'dan S24U geçtim çok memnunum tarzı yorumlara çok rastladım. Bu dediğim 2 markanın da en üst seviye modelleri için geçerli. Adam gelmiş Samsung A serisinden iPhone Pro serisine geçiyor "Android çöp" yorumu yapıyor.

Android telefon çok geniş bir pazar. En ucuzu da var, en pahalısı da var. Fakat Apple tek tabanca olduğu için sadece işletim sistemini kendi telefonları kullanıyor. Verdiği destek ve yazılım kalitesi tabii ki Android'e göre iyi. Kasmıyor diye bir algı oluşmuş ama sarj problemini hala çözemiyor 🙂

Günümüzde bu konunun hala tartışılıyor olması garip. Üreticiler konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaparak bilerek yavaşlatma politikası içerisinde olduklarını zaten söylediler. Android ana kernelinde sorun yok, arayüz tasarımları vb şeylerle her üretici farklı politikalarla bu olayı gerçekleştiriyor. Kaldı ki Apple da ios için bu durumun yapıldığını kabul etti. Günümüz kapitalist dünyasında şirketler bunu daima yapacaktır. Güncellemezseniz programlar vs desteklenmeyecek ve çalışmayacak. Yani sizi yenisini almaya zorlayacaklar. Bu işler böyledir. :D

3 Yıl A30s kullandım, üstelik ben aldığımda 2. el almıştım ve cihaz yaş olarak 1-1.5 yaşındaydı. Ona rağmen taş gibiydi. Tek günahı 64 GB olmasıydı. Ha A30s iyi diye her telefon iyidir diye bir kavram yok lakin artık iPhone 12'de eski bir cihaz. iPhone'un uzun yıllar kullanılabilmesinin tek sebebi yazılım kalitesi.

Neredeyse 2 yıldır S23 kullanıyorum hala tüm oyunları ultrada akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Batarya performansı benim kötü kullanımım yüzünden biraz azaldı ancak gene de günü kurtarıyor.